Klaus Iohannis a contestat in instanta amenda de 5.000 de lei primita de la CNCD

Klaus Iohannis a contestat in instanta amenda de 5.000 de lei primita de la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) pentru afirmatiile referitoare la maghiari. Institutia a fost sesizata de social-democrati, pe care presedintele i-a acuzat ca „au vrut sa dea Ardealul ungurilor”.

Presedintele Klaus Iohannis a contestat in instanta amenda de 5000 lei de la CNCD pentru afirmatiile referitoare la maghiari. Dosarul a fost depus la Curtea de Apel Bucuresti, iar pana in prezent nu a fost stabilit un termen de judecata.

PSD a sesizat CNCD dupa ce Iohannis, in luna mai, i-a acuzat pe social-democrati ca „au vrut sa dea Ardealul Ungurilor” in complicitate cu Viktor Orban. Declaratiile sefului statului au fost facute dupa ce proiectul privind autonomia Tinutului Secuiesc a trecut tacit prin Camera Deputatilor.

„Jó napot kivanok, PSD! (Va doresc o zi buna, PSD).Este incredibil, dragi romani, ce se intampla in Parlamentul Romaniei. PSD a ajutat UDMR sa treaca prin Camera Deputatilor o lege prin care da autonomie larga Tinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce intelegeri se fac in Parlamentul Romaniei! In timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autoritati ne luptam pentru vietile romanilor, ne luptam ca sa scapam de aceasta pandemie, PSD, marele PSD, se lupta in birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Buna ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, in schimbul acestei intelegeri?”, a spus presedintele.

Citeste si articolul :   Dupa ce a fost intr-un focar de coronavirus, Viorel Catarama spunea „Am ferma convingere ca nu voi pati nimic.„ Doar ca acum a patit-o. Anuntul facut chiar de el

Dupa scandal, senatorii au respins cu majoritate de voturi proiectul de lege.

Klaus Iohannis a anuntat chiar de cand a primit amenda ca va cere anularea in fata judecatorilor.