Cer parchetelor sa confrunte interlopii, sa-i hartuiasca pana la inculpare si condamnare

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a cerut, procurorului general si sefului DIICOT sa impulsioneze procurorii in anchetarea si inculparea fenomenului de trafic de persoane si crima organizata.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, sustine ca eficienta anchetelor in cazul traficului de persoane si crimei organizate depinde si de informatiile primite din mediul infractional, de cooperarea DIICOT cu politia locala si nationala, cu alti parteneri interni si externi.

„Am cerut Procurorului General si Procurorului-sef DIICOT sa impulsioneze si mai mult procurorii in anchetarea si inculparea fenomenului de trafic de persoane si crima organizata. Am solicitat sa abordeze acest efort cu combativitate, creativitate si foarte asertiv institutional. Eficienta anchetelor in cazul traficului de persoane si crimei organizate depinde esential si de informatiile primite din mediul infractional, de cooperarea DIICOT cu politia locala si nationala, cu alti parteneri interni si externi. Cer parchetelor sa confrunte interlopii si traficantii de persoane cu toate <armele> de investigatie din <dotare>, sa-i hartuiasca si sa ii atace procedural constant, pana la inculparea si condamnarea lor”, a spus Catalin Predoiu in cadrul unei intalniri pe care a avut-o luni cu Gabriela Scutea, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si cu Giorgiana Hosu, procuror-sef DIICOT.

Ministrul sustine ca anchetarea grupurilor de crima organizata presupune mijloace de proba combinate, tehnici speciale, inclusiv ofiteri acoperiti, supraveghere audio-video, dar ca nu este suficienta pentru combaterea fenomenului.

Publicitate

„Trebuie sa fim constienti ca doar combaterea fenomenului de catre politie si parchete, inclusiv cele specializate, nu este suficienta pentru rezolvarea completa a problemei. E nevoie de o crestere a integritatii in administratie si politica, pentru a preveni si inlatura, dupa caz, orice posibila legatura dintre mediile interlope si zone din politica, administratii locale sau ale institutiilor de stat. Este nevoie, de asemenea, de preventie prin educatie in scoli, pentru a avertiza minorii si adolescentii asupra metodelor prin care lucreaza traficantii si membrii crimei organizate. Se impune un razboi total contra lor”, a mai spus Predoiu.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.