S-a stins Alexandru Gibea, primul politist roman, dupa ce s-a infectat cu noul virus. Avea 49 de ani

Politistul din cadrul IPJ Olt, care a fost infectat cu noul coronavirus, a pierdut lupta cu bola, sambata, 13 iunie.

Conform informatiilor transmise de Sindicatul Europol, este vorba despre Alexandru Gibea, seful Postului de Politie Ipotesti, Sectia 4 Politie Rurala Coteana.

Politistul avea 49 ani si a ajuns la Spitalul Slatina in data de 28 mai, dupa care, in 30 mai a fost transferat la Spitalul Caracal.

In urma cu cateva zile, politistul a fost transferat la Bucuresti dupa ce starea de sanatate s-a inrautatit, fiind transportat la Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals” la Terapie Intensiva.

Publicitate

In seara zilei de 13 iunie, politistul a pierdut lupta cu boala din cauza complicatiilor aparute.

”Colegul nostru fusese confirmat cu noul coronavirus alaturi de ajutorul sau, iar la o zi distanta, a fost testat pozitiv si un alt coleg din cadrul Postului de Politie Brebeni, cu care efectuase actiuni comune. Ulterior, a fost confirmata cu coronavirus si sotia si fiica acestuia, cat si sotia ajutorului sefului de post din Ipotesti.

Citeste si articolul :   Cine este politistul de 21 de ani care l-a trantit la pamant pe barbatul din Pitesti.

Aceasta nu poate fi decat o dovada destul de clara ca politistii, prin natura misiunilor pe care le desfasoara, sunt expusi la a fi infectati cu acest tip de virus, in timp ce MAI incearca sa ascunda cifrele cu politisti infectati, aceste informatii nefiind date publicitatii. Mai mult decat atat, pe langa gradul mare de expunere, politistii nu au fost luati in seama pentru acordarea ”stimulentului de risc” alaturi de celelalte categorii aflate in prima linie.” – este mesajul Sindicatului Europol.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.