Ministerul Educatiei nu cedeaza in fata Avocatului Poporului.Elevii cu temperatura vor fi testati de 4 ori

Ministerul Educatiei nu vrea sa renunte la termoscanare si va testa de patru ori elevii cu temperatura mai mare de 37,3. Parintii spun ca acesti elevi ar trebui sa dea examenul alaturi de colegii lor.

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns emotiile legate de primul examen din viata lor, copiii vor fi ingrijorati si de temperatura pe care o au.

Ministerul Educatiei a anuntat ca cei care au temperatura peste 37,3 grade vor mai fi testati de inca trei ori, la un interval de doua-cinci minute.

In aceasta situatie, se pune intrebarea la ce ora vor veni elevii la scoala, luni, daca la 8.30 trebuie sa fie in sala de examen.

Publicitate

Ministerul Educatiei precizeaza ca fiecare scoala va stabili, in functie de numarul de candidati, la ce ora trebuie elevii sa se prezinte la examen.

La sesizarea Avocatului Poporului, Renate Weber, Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a explicat ca elevii trimisi acasa pe motiv de temperatura ridicata sunt discriminati. Si reprezentantii parintilor spun ca, in ultimele luni, au facut mai multe sesizari catre Ministerul Educatiei pe aceeasi problema.

In toata aceasta polemica, la mijoc, se afla directorii de scoli care nu mai pot face modificari importante in ceea ce priveste desfasurarea examenului.

Citeste si articolul :   Gabriela Firea: "Vreau sa vad caracatita, sa filmeze domnul Dan caracatita"

„Ii impiedicai pe acesti copii (sa dea examen – n.red.). Consecinta era ca ei erau impiedicati sa intre sa sa sustina examenele. Acesti copii risca eventual chiar sa isi vada viitorul afectat”, considera Avocatul Poporului, Renate Weber.

„Am solicitat ca acesti copii sa mearga intr-o sala separata de ceilalti. Raspunsul de la Ministerul Educatiei a fost de fiecare data ca nu, intelegem, pentru ca nu depinde de ei. Depinde in mare masura de Ministerul Sanatatii si de Institutul National de Sanatate Publica (INSP)”, a spus presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti, Iulian Cristache.

„Chiar daca eu il duc intr-o sala de clasa separata, el se poate intersecta cu un coleg, pe culoar”, este de parere directorul Scolii Gimnaziale nr.1 Sfintii Voievozi din Capitala, Daniela Voinea.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.