MAI, sprijin tehnic din SUA pentru lupta contra crimei organizate si a traficului de persoane

Autoritatile romane vor beneficia de sprijin tehnic din partea Statelor Unite ale Americii in lupta impotriva gruparilor de criminalitate organizata si a traficului de persoane, a anuntat, vineri seara, Ministerul de Interne, intr-un comunicat de presa.

La sediul MAE a avut loc, vineri, o intalnire intre ministrul Ion Marcel Vela, ministrul Justitiei, Catalin Marian Predoiu, si procurorul general Gabriela Scutea, intalnirea avand ca scop gasirea unor solutii pentru eficientizarea activitatilor in domeniul combaterii criminalitatii organizate, cu accent pe linia traficului de persoane.

In urma discutiilor, s-a dispus realizarea unui plan de masuri, cu aplicabilitate urgenta, in care vor fi prevazute, ca riposta la activitatile infractionale desfasurate de grupurile infractionale organizate, precum si actiuni concrete care sa duca la destructurarea retelelor de trafic de persoane, trafic de droguri, precum si combaterea infractiunilor contra libertatii si integritatii sexuale.

Publicitate

„A fost constituit un grup de lucru interinstitutional format din specialisti ai structurilor operative din cadrul institutiilor mentionate anterior, grup care are ca obiectiv principal combaterea traficului de persoane, a infractiunilor contra libertatii si integritatii sexuale, dar si a traficului de droguri, prin actiuni concrete, realizate in termen scurt, care sa conduca la sanctionarea ferma a acestor fapte. In cadrul efortului de combatere a grupurilor infractionale organizate si a retelelor de trafic de persoane, politistii si procurorii romani vor coopera judiciar international cu colegii din statele partenere Romaniei si pot accesa, la cerere, sprijin tehnic si logistic din partea institutiilor de aplicare a legii din Statele Unite ale Americii, partener strategic al Romaniei inclusiv din perspectiva aplicarii legii, combaterii criminalitatii si respectarea statului de drept”, se arata intr-un comunicat transmis vineri seara de MAI.

Totodata, Ministerul Afacerilor Interne, prin Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane, va intensifica cooperarea cu ONG-urile pentru a proteja si asigura asistenta pentru victimele traficului de persoane.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.