Klaus Iohannis isi doreste o varianta a starii de alerta mai simpla

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca isi doreste o varianta a starii de alerta mai simpla, mai supla si le-a transmis celor care asteapta dovezi de la specialisti ca, ”in fata unei boli, esti precaut sau esti prost”.

”Eu nu-mi doresc sa se prelungeasca starea de alerta cu masurile care acum sunt in vigoare. Eu vreau o varianta mai simpla, mai supla, care contine exact acele lucruri care trebuie sa ramana obligatorii. De exemplu, portul mastii in interior, distantarea, masurile de igiena. Fara acest instrument al starii de alerta ministrii nu mai pot emite oridine care sa vina in sprijinul medicilor si sanatatii publice. Sunt motive practice care ne fac sa credem ca trebuie sa continuam”, a declarat Klaus Iohannis.

Seful statului a dat asigurari ca vor fi luate masurile de relaxare pe care le-a anuntat.

”Nu ne gandim sa ne intoarcem in timp. Trebuie sa mergem mai departe, dar trebuie sa fim prudenti. Fac apel la parlamentari sa inteleaga ca aici nu putem sa ne targuim pe voturi. Aici e vorba de sanatatea oamenilor si o justa masura. (…) Am vazut cu totii ca sunt unii politicieni care mai mult fug dupa voturi, decat dupa sanatatea romanilor, care spun ca putem sa ne relaxam cu totul si ca sa vina specialistii cu dovezi. Ce fel de dovezi asteapta ei, altele decat cele communicate zilnic. 237 de noi infectati, peste 150 de persoane la ATI, avem iar noi si noi decese. Orice ratiune normala ne spune sa fim precauti. In fata unei boli, esti precaut sau esti prost”, a adaugat Iohannis.

Presedintele a mai spus ca sunt masuri care vor trebui impuse si in viitor, nu numai in urmatoarele 15 zile.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat ca ”este exclus ca PSD sa voteze o prelungire a starii de alerta in forma ultimelor 30 de zile” si a afirmat ca social-democratii cer redeschiderea spitalelor pentru boli cronice si stoparea procedurii de achizitii publice fara licitatie.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.