Aplicatie pentru verificarea daunelor suferite de masinile inmatriculate in Romania, lansata de RAR

Registrul Auto Roman (RAR) a lansat, marti, o aplicatie unde sunt furnizate informatii despre vehiculele pentru care au fost inregistrate oficial, la societatile de asigurari, avarii produse pe teritoriul Romaniei, conform RAR. Detaliile legate de daunele suferite masina se obtin contra cost.

Aplicatia se numeste Istoric Vehicul si este disponibila pe site-ul oficial al institutiei, www.rarom.ro.

Registrul Auto Roman vine astfel in sprijinul clientilor sai care vor sa cunoasca cat mai multe informatii despre vehiculul de care sunt interesati.

„Acest lucru este posibil ca urmare a informatiilor pe care le primeste RAR de la partenerii specializati care colecteaza date de la societatile de asigurare si atelierele de reparatii autorizate”, conform oficialilor RAR.

Publicitate

Astfel, la interogarea prin aplicatia Istoric Vehicul, impreuna cu informatiile oferite gratuit de RAR (de exemplu valoarea indicata de odometru) se precizeaza si faptul ca pentru acel vehicul exista disponibil un istoric de daune, care poate fi oferit contra cost.

Tariful este de 35 de lei si se achita online.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA! Ministrul de Interne: Ce masuri vor fi luate in timpul starii de urgenta in Romania: "Urmeaza zile complicate"

Pentru a accesa aplicatia, clientii trebuie sa introduca seria de caroserie/sasiu si o adresa de e-mail valida.

„In situatia in care clientul doreste sa obtina istoricul de daune al autovehiculului, el este redirectionat catre zona de plata cu cardul, iar apoi va primi prin e-mail Istoricul de daune. Acesta contine urmatoarele informatii (conform modelului atasat):
1. Zona de avarii, inclusiv pozitionarea acestora pe un vehicul – macheta;
2. Intervalul valorii devizului de reparatie;
3. Intervalul indicatiei odometrului la data intocmirii devizului;
4. Daca a fost o dauna majora din punct de vedere economic;
5. Daca au fost afectate principalele elemente de siguranta sau din structura de rezistenta”, precizeaza RAR.
Toate informatiile sunt protejate conform normelor GDPR.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.