ULTIMA ORA: Impozitarea pensiilor speciale cu 90%, respinsa in Senat

Miercuri, Plenul Senatului a respins proiectul initiat de parlamentarii USR cu privire la impozitarea pensiilor speciale cu 90%.

“USR a incercat inca din 2016 sa elimine cu totul pensiile speciale, insa din cauza ipocriziei partidelor parlamentare, eforturile noastre au ramas fara rezultat. Au spus aceste partide, mai ales PSD, sa impozitam aceste pensii speciale. PSD intentioneaza sa respinga acest proiect, asa cum a facut-o si in comisiile Senatului (…), pentru ca la PSD politica inseamna sa castigi voturi cu favoruri facute unor categorii socio-profesionale”, a spus senatorul USR Florina Presada in plenul Senatului.

”Cum le explicati romanilor diferenta dintre pensia minima de 704 lei si cea mai mare pensie speciala de 70.000 de lei?”

“Cat sa mai indure romanii aceasta nedreptate numita pensii speciale? Cum le explicati romanilor diferenta dintre pensia minima de 704 lei si cea mai mare pensie speciala de 70.000 de lei? De ce nu vreti sa aducem la buget miliarde de lei, care sa intre in investitii in sanatate mai ales in aceasta perioada de criza? Sa stiti ca cetatenii romani nu pot fi prostiti, vor afla cine voteaza impotriva intereselor lor. USR se opune raportului de respingere a legii privind impozitarea cu 90% a pensiilor speciale”, a spus Preda.

“Desi sistemul de pensii publice isi spune ‘unitar’, el este departe de a fi unitar. Unele categorii beneficiaza de ceea ce se numesc ‘pensii speciale’. Aceasta categorie de pensii nu este definita juridic, dar include toate pensiile ne-contributive acordate prin legi speciale si, cel mai important element, platite din bugetul de stat, adica din banii contribuabililor”.

Citeste si articolul :   Scandal urias la Iasi, la moastele Sfintei Parascheva. Credinciosii furiosi, huiduie si se imbrancesc

Propunerea legislativa pentru stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor speciale si restabilirea echilibrului economic prin completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal va fi trimisa spre dezbatere Camerei Deputatilor, for decizional in acest caz.

Autor