Sfaturi pentru ingrijirea bujorului. Cum obtinem mai multe flori intr-un timp scurt

Alimentarea bujorilor in timpul plantarii

Bujorii sunt plante perene luxuriante. De obicei, incep sa infloreasca in cel de-al treilea an de viata, dar abundenta si frumusetea acestui spectacol sunt stabilite in mare masura la o varsta frageda, la plantare. Dupa ce ai ales locul potrivit pentru flori, ar trebui sa incepi sa pregatesti solul. Poate fi imbogatit cu o solutie pregatita acasa:

-se amesteca balegar proaspat cu apa (raport – 1 la 6);
-lasati recipientul cu amestecul la soare cateva saptamani;
-dupa fermentare, se adauga superfosfat (0,2 kg) si cenusa de lemn (0,5 kg);
-se amesteca bine;
-se dilueaza cu apa 1: 2;
-pur si simplu turnati solutia pe sol si amestecati cu pamantul.

Daca totul a fost facut corect, atunci dupa o perioada nu va mai fi necesar sa il folositi. Va fi nevoie doar de foliar. Acesta va ajuta planta sa isi dezvolte partea subterana. Procesul poate fi impartit in trei etape:

Odata cu aparitia primilor muguri, pulverizati bujorii cu o solutie de uree (5 g de materie uscata la 1 litru de apa).

Dupa 2 saptamani, irigati cu aceeasi solutie amestecata cu complexul mineral de ingrasaminte diluat in apa (1 comprimat la 10 l).

Dupa alte 2 saptamani, tratati verdeata cu o solutie de ingrasaminte minerale (1 comprimat la 10 l).

Bonus. Pentru a obtine cel mai bun efect, efectuati procedurile dupa apusul soarelui, dar inainte de caderea noptii.

Caracteristici ale hranirii anuale a bujorilor

Dupa cel de-al treilea an de viata, plantele sunt fertilizate intr-un mod diferit. Acum este important ca bujorii sa nu intareasca tulpina si sa creasca verdeata, ci si sa formeze muguri sanatosi si viabili in numar mare.

Furnizarea initiala de oligoelemente se termina, deci trebuie reinnoita. Ingrijirea in timp este considerata eficienta.

Imediat dupa zapada topita, florile au nevoie de forta pentru a-si relua vegetatia. Pentru a face acest lucru, presarati amestecul de azot-potasiu in jurul fiecarei culturi, fara a se incorpora in sol. Norma – 10-15 g per arbust. Este important ca substantele sa nu ajunga pe planta in sine.

Citeste si articolul :   Ce se intampla daca bei lapte stricat?

In al doilea rand, bujorii sunt fertilizati la inceputul inmugurarii cu un amestec de fosfor (20 g), potasiu (15 g) si azot (10 g). Suma este indicata pentru fiecare tufis. Complexul mineral este introdus in sol.

La 14 zile de la inflorirea primilor muguri, bujorii trebuie hraniti a treia oara. Acest lucru este important pentru o inflorire buna si reusita infloririi in sezonul urmator. Se amesteca 15 g de potasiu si 20 g de fosfor.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.