S-a stins Gigi Marga. “A plecat sa le cante ingerilor”. Dumnezeu sa o odihneasca!

Doliu in muzica romaneasca. Georgeta „Gigi” Marga, a decedat la varsta de 91 de ani. Anuntul disparitiei a fost facut de Culian Grigore Luca.: „Gigi s-a stins la fel de modest cum a trait si o soarta nedreapta a facut sa nu aiba parte nici macar de o ceremonie funerara de ramas bun, pe care ar fi meritat-o din plin.”

„O veste trista. Azi, 9 iunie 2020, in jurul orei 9 A.M., a plecat sa le cante ingerilor marea noastra artista Georgeta „Gigi” Marga. Avea 91 de ani impliniti pe 22 aprilie a.c. si s-a stins pe un pat de spital din New York, dupa ce supravietuise pandemiei cu Corona Virus.

Am impartit scena in urma cu mai bine de 40 de ani, am facut turnee impreuna, iar destinul a facut sa ne reintalnim in America, unde m-am ingrijit personal sa aiba o batranete decenta, desi Gigi a ramas tanara intotdeauna prin spiritul si cantecele ei.

Pot sa va spun ca nu am cunoscut vreodata o artista atat de generoasa. Ne-a daruit totul, a adus bucurie in sufletele a milioane de romani si nu a cerut niciodata ceva in schimb.

Gigi s-a stins la fel de modest cum a trait si o soarta nedreapta a facut sa nu aiba parte nici macar de o ceremonie funerara de ramas bun, pe care ar fi meritat-o din plin. Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca in pace”, a scris Culian Grigore Luca, pe contul de Facebook.

Publicitate

Gigi Marga biografie:

Gigi Marga (n. 22 aprilie 1929, Bucuresti, Romania – d. 9 iunie 2020, New York, SUA) a fost o cantareata romana de muzica usoara, cunoscuta pentru melodii ca „Parfumul florilor de crin”, „Din mici nimicuri”, „Chemare”, „Nu stiu ce sa cred”,[1] concerte in restaurantele din Bucuresti si din New York, dar si pentru pentru aparitiile televizate de revelion din timpul regimului comunist.

A copilarit la Rasnov. A debutat in cariera muzicala in Corul Patriarhiei si a cantat in corul Filarmonicii „George Enescu”. Tatal ei a murit pe cand ea avea 14 ani. A studiat Stiintele Economice si Conservatorul, fiind repartizata pe postul de contabil la Intreprinderea Gaz Metan. A renuntat la cor si a fost angajata de casa de discuri Electrecord, unde a inregistrat mai multe piese cu Trio Grigoriu. In 1962 a castigat un premiu la un concurs international de la Sopot, in Polonia. A fost casatorita cu avocatul Nicolae Giurea, care a murit in 1985.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Anuntul Ministrului de Finante! Ce se intampla cu pensiile si salariile

A emigrat in America in 1986, devenind cetatean american in 1987. S-a stabilit la New York si a continuat sa cante in restaurantele cu specific romanesc din zona.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.