Construirea Aeroportului Brasov si, implicit, devierea paraului Besalcin, proiecte fezabile

Construirea Aeroportului International Brasov, care implica si devierea paraului Besalcin, sunt doua proiecte fezabile, anunta, miercuri seara, Administratiei Nationale „Apele Romane” (ANAR), intr-un comunicat de presa.

Conform sursei citate, in cadrul unei intalniri care a avut loc miercuri la Brasov, Ervin Molnar, directorul general al ANAR si Adrian Vestea, presedintele Consiliului Judetean Brasov, impreuna cu specialisti din cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Brasov, ai Administratiei Bazinale de Apa (ABA) Olt, dar si cu membrii Unitatii de Implementare a Proiectului Aeroportului International Brasov, au analizat doua mari proiecte ale judetului Brasov.

„Primul dintre acestea se refera la obiectivul de investitie a Consiliului Judetean Brasov privind construirea aeroportului international de la Ghimbav, iar cel de-al doilea are in vedere proiectul Administratiei Nationale „Apele Romane” (ANAR) de deviere a paraului Besalcin si de evacuare a apelor pluviale de pe amplasamentul acestei investitii”, anunta sursa citata.

Consiliul Judetean Brasov propune Administratiei Bazinale de Apa (ABA) Olt ca devierea paraului Besalcin sa fie realizata si finantata de Consiliul judetean Brasov in cadrul proiectului de investitie „Aeroport International Brasov”.

La finalul discutiilor, toti cei prezenti la intalnire au vizitat zona pentru identificarea solutiilor fezabile, astfel incat, lucrarile celor doua proiecte sa nu aiba zone de incidenta, care ar putea zadarnici termenii de finalizare ai aeroportului.

Autor