Pietele bursiere mondiale au atins cele mai ridicate niveluri

Pietele bursiere mondiale au atins cele mai ridicate niveluri din martie, iar preturile petrolului au crescut marti, pe fondul semnelor de redresare economica globala care au compensat tulburarile civile din Statele Unite, relateaza Reuters.

In ciuda acestor cresteri, investitorii au ezitat sa se indeparteze de siguranta obligatiunilor guvernamentale, care au scazut, dar au ramas aproape de maximele record.

„Intr-un fel, este remarcabil faptul ca piata ramane in aceasta dispozitie pozitiva”, a declarat Elwin de Groot, seful strategiei macro la Rabobank. „Chiar si cu aceste proteste din Statele Unite si situatia din Hong Kong, piata continua sa creasca si sa ramana optimista.”

Indicele global MSCI a castigat cu 0,70% dupa cresterile mari din Europa si Asia.

Pe Wall Street, la mijlocul zilei, indicele Dow Jones a crescut cu 146,47 puncte, sau 0,57%, la 25.621,49 puncte, iar S&P 500 a castigat 7,23 puncte, sau 0,24%, la 3,062,96 puncte.

Indicele Nikkei din Japonia a crescut cu 1,2% la cel mai ridicat nivel de la finele lui februarie, urmat de pietele din Seul, Taipei, Hong Kong si China.

Citeste si articolul :   Noua conducere a Spitalului Judetean Suceava a demisionat

Dolarul a scazut la minimul pe mai multe luni fata de majoritatea monedelor majore. “Protestele sunt motivul vanzarilor de dolari din ultimele patru sau cinci zile”, a spus analistul principal al CMC Markets, Michael Hewson.

Unii manifestanti americani, suparati de moartea recenta a omului afro-american american George Floyd, aflat in custodia politiei, au dat peste noapte unui mall din Los Angeles, au jefuit magazinele din New York si cel putin cinci politisti americani au fost lovite de focuri de arma in incidente separate. .

Petrolul american WTI a crescut recent cu 2,14%, la 36,20 dolari pe baril, iar titeiul Brent a urcat la 39,31 dolari, in crestere cu 2,58%.

Autor