Spitalul Judetean Suceava a fost redeschis pacientilor non-COVID pentru operatiile urgente

La Spitalul Judetean Suceava se vor opera din nou urgentele chirurgicale, la pacienti non COVID. Conducerea unitatii medicale sustine ca celelalte spitale din judet nu mai fac fata solicitarilor. Primul pacient a fost deja internat si tratat.

Daca esti din Suceava si ai nevoie de o operatie urgenta, nu mai trebuie sa te duci, spre exemplu la spitalul din Radauti sau din alt oras. Cea mai mare unitate medicala din Suceava s-a redeschis partial, incepand de luni si pentru pacienti non COVID, dupa ce de mai bine de doua luni acolo au fost tratati doar pacienti cu infectia cu noul coronavirus.

Publicitate

“Decizia s-a luat datorita necesitatilor actuale, adica cresterea importanta a fluxului de pacienti cu alte patologii medicale decat cele COVID, faptul ca s-au produs foarte multe decompensari in starea pacientilor cu patologii cronice si ca spitalele de la nivelul judetului nu mai fac fata solicitarilor din partea pacientilor cu urgente medico-chirurgicale”, a explicat Anatolii Buzdugan, managerul Spitalului Judetean Suceava.

Citeste si articolul :   Fostul presedine Traian Basescu, despre un posibil razboi in Ucraina: „Majoritatea rezervistilor nostri sunt plecati la munca in Spania, Italia"

Astfel, au fost redeschise sectiile chirurgicale ale unitatii medicale, dar si cardiologia si nefrologia. Tot luni a fost internat si tratat si primul pacient non COVID, care avea angina pectorala instabila si infarct miocardic.

Publicitate

Sa nu te gandesti ca poti sa iti faci deja programari ca sa te consulte un medic. “Interventiile chirurgicale cronice in continuare nu se vor face, vom interveni numai pentru interventiile medico-chirurgicale”, a adaugat Anatolii Buzdugan.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.