Raed Arafat, avertizare de ultima ora: Ce se intampla cu romanii care isi petrec vacantele in strainatate

Raed Arafat, Secretarul de Stat in MAI, a declarat ca romanii care sa-si petreca vacantele in strainatate, vor fi obligati sa stea, atunci cand se intorc, 14 zile in autoizolare.

Seful DSU transmite romanilor ca vor trebui sa stea 14 zile in izolare, daca se intorc din alte tari.

„Masura izolarii la intoarcere ramane valabila. Ramane pana vedem cum merge situatia in tarile de provenienta, de unde vine lumea. Acest lucru il continuam pana cand situatia in alte tari s-a stabilizat.

Decizia grupului, nu a doctorului Arafat, tehnic e ca izolarea sa fie universala cum este in mai multe tari. Cei care vin din afara Romaniei intra in autoizolare 14 zile, carantina institutionalizata a fost eliminata. Doar daca cineva nu respecta regulile autoizolarii”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

„Vedem dupa 15 iunie cum sta situatia, daca se va nuanta ideea de autoizolare. Dar acum asta e regula care se implementeaza. Se iau masuri graduale, nu toate deodata”, a mai spus Secretarul de Stat.

Cetatenii romani pot merge la plaja, dar respectand masurile de distantare sociala.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, scandal urias: "Nu lasati tara si viata oamenilor pe mana lui Arafat"

„Urmeaza sedinta Comitetului National, dupa care se emite HG, vor fi stabilite regulile asa cum s-a prevazut si unele reguli de baza sunt mentionate sau vor fi mentionate. Normal ca ministerele care raspund de domenii vor veni cu ordine suplimentare care sa stabileasca regulile pentru ce se deschide de acum incolo.

Toata lumea astepta terasele, calatoriile intre orase, astea toate se relaxeaza, dar cu anumite reguli care urmeaza sa fie stabilite clar prin ordinele de ministri.

Se va permite accesul la plaje, dar pe conditii de distantare care pot fi respectate si monitorizate. Exact regulile o sa fie anuntate dupa sedinta. Regulile clare, nu vreau sa va spun o regula acum, iar la comitet sa vina cu alta propunere. Reguli clare de distantare, care sa fie monitorizate pe plaje. Plajele nu au fost inchise, dar accesul va fi reglementat. Daca oamenii vor vrea sa mearga, trebuie sa fie reguli de distantare care sa se respecte”, a mai spus Arafat.

Autor