Asistent SMURD, trimis intamplator sa salveze viata propriului copil: Niciodata nu am crezut ca vazandu-mi baiatul plangand, voi fi cel mai fericit om de pe pamant

Un asistent medical care se afla intr-un elicopter SMURD a fost redirectionat pentru a salva un copil care fusese lovit de o masina in timp ce se plimba cu bicicleta. Asistentul a aflat pe drum ca e vorba chiar de propriul sau fiu.

Ministerul Afacerilor Interne, Romania, a postat intreaga poveste pe pagina sa de Facebook.

“De cateva minute elicopterul SMURD decolase de la Timisoara catre Arad, unde urma sa fie pregatit pentru o noua urgenta.

In acea dimineata echipajul medical, format dintr-un medic, doi piloti si Sebastian Petrus- asistent medical in cadrul SMURD Timis, incheia inca o misiune cu succes si adauga pe lista lunga un nou pacient salvat.

Publicitate

In timpul zborului au primit un apel prin statie.

– Va rugam sa va indreptati catre satul Fardea. Un copil de 4 ani a fost lovit de o masina. Urgent trebuie transportat la spital. Nu stim daca a fost afectata coloana sau alte organe vitale. Nu se poate misca si il doare spatele.

Imediat pilotul a schimbat traseul aeronavei , iar echipajul medical a inceput sa se pregateasca pentru interventie.

In acel moment telefonul lui Sebastian a sunat. Era sotia lui.

Citeste si articolul :   Tragedie in Romania. Doua fetite au decedat. Cine este, de fapt, femeia care le-a curmat vietile

– Sa stii ca voi intarzia. Sunt in elicopter, mergem la Fardea sa salvam un copil.

– Mario a fost lovit de o masina! Se plimba cu bicicleta… mai multe nu stiu. M-au sunat ai mei sa-mi spuna, i-a raspuns sotia in hohote de plans.

In acel moment Sebastian a realizat ca merge sa-si salveze propriul copil. Era la bunici, vorbisera dimineata la telefon si totul era in regula…

Cu ochii in lacrimi, dar incercand sa ramana lucid, Sebastian a indicat pilotilor care este cel mai bun loc de aterizare si a gestionat prin telefon transportarea copilului cu ajutorul unei ambulante catre acel loc.

– Dar tu esti din zona, l-a intrebat pilotul.

– Da si acum e vorba chiar de baiatul meu. El este victima, le-a raspuns Sebastian.

Ajuns la fata locului, Sebastian a alergat intr-un suflet la ambulanta si acolo si-a zarit pustiul intins pe targa.

Publicitate

“Cand m-a vazut cel mic, a inceput sa planga. Niciodata nu am crezut ca vazandu-mi baiatul plangand, voi fi cel mai fericit om de pe pamant. Stiam ca fiecare lacrima de-a lui inseamna ca este in viata”- ne-a spus Sebastian.

Citeste si articolul :   Mihai Gadea, prima reactie dupa demiterea lui Vlad Voiculescu: "Trebuia sa faca asta"

Copilul a fost preluat de catre elicopter si dus de urgenta catre Timisoara.

“Stiam ca trebuie sa il tin de vorba pe cel mic, sa nu adoarma. Vorbeam intruna… ca niciodata, doar ca sa nu inchida ochii. Imi aduc aminte ca ii citeam povesti si voiam sa il vad cu ochisorii inchisi, dar acum il voiam treaz.

Ati auzit vreodata te iubesc? Pentru mine acel te iubesc spus de puiul meu, acolo sus in aer, a insemnat cel mai mult.”

La Timisoara, copilul a fost preluat de o ambulanta si transportat la spital.

A fost supus investigatiilor medicale de specialitate si Sebastian ne-a spus cu sufletul linistit ca acum este bine.

Ieri a fost operat la picior si va urma o perioada de recuperare.

La iesirea din operatie pustiul si-a intrebat tatal:

– Tati, dar de ce ai venit tu sa ma salvezi?

– Pentru ca asta e meseria mea…

– Tu salvezi si alti copii?

– Da, tati… salvam pe oricine are nevoie de ajutor.

– Tati, cand ma fac mare ca tine vreau sa fiu!

Sebastian are 30 de ani si de 4 ani lucreaza la SMURD. A participat la sute de misiuni, dar acum a avut parte poate de examenul vietii lui, sa-si salveze propriul copil.

Citeste si articolul :   Povestea primului pacient care s-a stins de coronavirus in Romania. Barbatul avea cancer

Stim ca la fiecare interventie Sebastian, la fel ca toti colegii lui salvatori, actioneaza cu aceeasi daruire si implicare.

Si mai stim ca uneori lupta cea mai grea se da cu sufletul!
Iar pentru asta… LE MULTUMIM TUTUROR!”

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.