ULTIMA ORA: 380 de romani din Italia au ajuns la Constanta, dar nu vor mai sta in carantina pe litoral

Un numar de 380 de romani repatriati din Italia si imbarcati in doua avioane au aterizat vineri seara pe aeroportul „Mihail Kogalniceanu” din Constanta.

Acestia vor merge in carantina in judetele lor si nu in hotelurile de pe litoral, asa cum s-a intamplat pana acum.

Cetatenii romani adusi prin misiunea umanitara pe Aeroportul International „Mihail Kogalniceanu” Constanta vor fi transportati catre judetele de domiciliu, a anuntat Prefectura Constanta.

Pana vineri, pe Aeroportul „Mihail Kogalniceanu” din Constanta mai ajunsesera 705 persoane, imbarcate in cinci aeronave venite din Torino, Roma si Venetia.

605 dintre acestea au intrat in carantina institutionalizata intr-un hotel din Mamaia si in sanatoriul de la Techirghiol, iar 100 au fost transportate si carantinate in judetul Tulcea.

“Reinnoim apelurile facute anterior privind evitarea oricaror calatorii externe care nu sunt absolut esentiale. Astfel de calatorii pot antrena riscuri majore, periclitand siguranta cetatenilor si posibilitatea acestora de revenire in tara.

Citeste si articolul :   Tatal fetei de 14 ani retinuta de Politie, prima declaratie dupa ce a vazut imaginile cu bataia: "Ma duc eu..."

De asemenea, facem apel la cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate de a respecta cu strictete recomandarile autoritatilor din aceste state si subliniem ca deplasarile catre Romania nu sunt recomandate.

Astfel de deplasari sunt tot mai mult afectate de restrictiile impuse de statele de tranzit, care determina ca posibilitatile de asistenta din partea autoritatilor romane sa se reduca in mod considerabil, si pot constitui un factor suplimentar de propagare a infectiei cu COVID-19, punand astfel in pericol siguranta celor de acasa”, se arata in comunicatul remis presei.

Autor