ULTIMA ORA: 380 de romani din Italia au ajuns la Constanta, dar nu vor mai sta in carantina pe litoral

Un numar de 380 de romani repatriati din Italia si imbarcati in doua avioane au aterizat vineri seara pe aeroportul „Mihail Kogalniceanu” din Constanta.

Acestia vor merge in carantina in judetele lor si nu in hotelurile de pe litoral, asa cum s-a intamplat pana acum.

Cetatenii romani adusi prin misiunea umanitara pe Aeroportul International „Mihail Kogalniceanu” Constanta vor fi transportati catre judetele de domiciliu, a anuntat Prefectura Constanta.

Pana vineri, pe Aeroportul „Mihail Kogalniceanu” din Constanta mai ajunsesera 705 persoane, imbarcate in cinci aeronave venite din Torino, Roma si Venetia.

Publicitate

605 dintre acestea au intrat in carantina institutionalizata intr-un hotel din Mamaia si in sanatoriul de la Techirghiol, iar 100 au fost transportate si carantinate in judetul Tulcea.

Publicitate

“Reinnoim apelurile facute anterior privind evitarea oricaror calatorii externe care nu sunt absolut esentiale. Astfel de calatorii pot antrena riscuri majore, periclitand siguranta cetatenilor si posibilitatea acestora de revenire in tara.

Citeste si articolul :   VIDEO “Fereste-ne pe noi rromii de virusul acesta si da-l catre romani”. Rugaciune revoltatoare intr-o biserica din Dolj

De asemenea, facem apel la cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate de a respecta cu strictete recomandarile autoritatilor din aceste state si subliniem ca deplasarile catre Romania nu sunt recomandate.

Astfel de deplasari sunt tot mai mult afectate de restrictiile impuse de statele de tranzit, care determina ca posibilitatile de asistenta din partea autoritatilor romane sa se reduca in mod considerabil, si pot constitui un factor suplimentar de propagare a infectiei cu COVID-19, punand astfel in pericol siguranta celor de acasa”, se arata in comunicatul remis presei.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.