ULTIMA ORA: Raed Arafat: “Gelurile dezinfectante din comert omoara coronavirusul, daca sunt pe baza de alcool”

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat spune ca gelurile dezinfectante din comert pot distruge coronavirusul Covid-19.

„Spalatul pe maini 20 de secunde cel putin, dupa care daca vrei sa pui si solutie pe baza de alcool este foarte bine. (…) Daca sunt pe baza de alcool si daca le folosim, da, omoara coronavirusul, pentru ca el este ucis de solutii pe baza de alcool si de solutii pe baza de clor. Solutiile din piata pentru dezinsectia mainilor sunt, de regula, pe baza de alcool”, a spus Raed Arafat, la Marius Tuca Show, potrivit Mediafax.

Secretarul de stat a adaugat ca mastile facute dintr-un servetel de hartie nu sunt la fel de eficiente precum cele profesionale.

„Masca are rolul de a-i proteja pe ceilalti, daca persoana este bolnava. Pe linia medicala, mastile pe care le folosim au un nivel de protectie mai ridicata”, a mai spus Arafat, potrivit digi24.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.