Klaus Iohannis, decizie de ultim moment. A promulgat legea

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, legea pentru completarea art. 9 din legea apelor nr. 107/1996, care prevede ca utilizarea apelor subterane pentru irigatii sa fie scutita de la plata taxei specifice pentru perioada starii de urgenta si pentru inca sase luni.

Camera Deputatilor a adoptat in data de 6 mai, in calitate de for decizional, actul normativ care prevede ca, pe perioada starii de urgenta si pentru inca 6 luni de la incetarea acesteia, utilizatorii de ape subterane pentru irigatii sa fie scutiti de la plata contributiei specifice de gospodarire a apelor.

“Sursele de apa subterana, apa curgatoare, lacurile si lacurile de acumulare cu folosinta energetica pot fi utilizate pentru irigatii, fara plata contributiei specifice de gospodarire a apelor, pe perioada starii de urgenta instituite pe teritoriul Romaniei prin Decretul Presedintelui Romaniei nr.195/2020, precum si pe o perioada de 6 luni de la incetarea acesteia. Pe aceeasi perioada, pentru obtinerea avizelor de gospodarire a apelor in vederea executarii lucrarilor de investitii in infrastructura de irigatii se vor elimina toate taxele, iar termenele de eliberare a acestora vor fi reduse la jumatate”, scrie in lege.

Citeste si articolul :   Klaus Iohannis, despre revenirea la starea de urgenta si vaccinarea populatiei

Autor