Klaus Iohannis, decizie de ultim moment. A promulgat legea

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, legea pentru completarea art. 9 din legea apelor nr. 107/1996, care prevede ca utilizarea apelor subterane pentru irigatii sa fie scutita de la plata taxei specifice pentru perioada starii de urgenta si pentru inca sase luni.

Camera Deputatilor a adoptat in data de 6 mai, in calitate de for decizional, actul normativ care prevede ca, pe perioada starii de urgenta si pentru inca 6 luni de la incetarea acesteia, utilizatorii de ape subterane pentru irigatii sa fie scutiti de la plata contributiei specifice de gospodarire a apelor.

“Sursele de apa subterana, apa curgatoare, lacurile si lacurile de acumulare cu folosinta energetica pot fi utilizate pentru irigatii, fara plata contributiei specifice de gospodarire a apelor, pe perioada starii de urgenta instituite pe teritoriul Romaniei prin Decretul Presedintelui Romaniei nr.195/2020, precum si pe o perioada de 6 luni de la incetarea acesteia. Pe aceeasi perioada, pentru obtinerea avizelor de gospodarire a apelor in vederea executarii lucrarilor de investitii in infrastructura de irigatii se vor elimina toate taxele, iar termenele de eliberare a acestora vor fi reduse la jumatate”, scrie in lege.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.