Dragnea a pierdut procesul de la Tribunalul UE: Cererea ce vizeaza cazul Tel Drum, respinsa

Fostul presedinte al PSD, Liviu Dragnea, a pierdut procesul de la Tribunalul UE, in cadrul caruia a depus o plangere in legatura cu ancheta Tel Drum de la DNA, deschisa in urma unor cercetari OLAF.

Dupa ce DNA a anuntat, in 2017, ca Dragnea este pus sub acuzare in cauza Tel Drum, fostul lider PSD a facut o serie de solicitari catre OLAF, care i-au fost respinse. Ulterior, Dragnea s-a plans Comisiei Europene cu privire la ancheta facuta de OLAF, insa raspunsul nu a fost favorabil.

Publicitate

Acum, el a atacat acel raspuns si a cerut Tribunalului UE sa constate ca a avut loc o incalcare a regulamentelor europene si i-a fost afectat dreptul la aparare. El mai spune ca nu i-a fost acordata prezumtia de nevinovatie si nici nu i-a fost permis accesul la documentele din ancheta OLAF.

Insa, decizia Tribunalului UE arata ca dispozitiile din regulament nu confera dreptul persoanelor fizice, chiar daca sunt vizate direct, sa ceara OLAF sa-si cerceteze propria ancheta (care a stat la baza dosarului Tel Drum) pentru a verifica daca au fost respectate regulamentele europene.

Judecatorii UE mai precizeaza ca Dragnea nu poate sustine ca refuzul OLAF de a deschide o investigatie in privinta unei anchete initiale in cazul Tel Drum i-a afectat drepturile.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.