Pacientii cu Covid-19 nu mai sunt contagiosi dupa 11 zile de boala

Un studiu facut in Singapore arata ca pacientii nu mai transmit virusul dupa 11 zile de cand au facut Covid 19. Cercetarea arata ca un test pozitiv nu inseamna prezenta virusului viu si a posibilitatii de a-l transmite mai departe.

In Romania pacientii cu Covid-19 pot sta in spital saptamani la rand pana sa le iasa testul pentru Covid negativ, de doua ori in decurs de o zi. In lume insa acest mod de a proceda cu pacientii s-ar putea schimba curand.

Un studiu al specialistilor in boli infectioase din Singapore arata ca pacientii nu mai sunt contagiosi dupa 11 zile de cand s-au imbolnavit de Covid 19, char daca unii dintre ei ies pozitiv la test, scrie Bloomberg.

Publicitate

Un test pozitiv nu este echivalent cu prezenta virusului viu si a infectiozitatii. Asta sustin specialistii de la Centrul National de Boli Infectioase si a Academiei de Medicina din Singapore. Si asta pentru ca, dupa 11 zile de boala, virusul nu a putut fi izolat si cultivat in laborator, pentru studiu.

Studiul este bazat pe observatiile stranse de medici pe 73 de pacienti.

Datele stranse de infectionisti vor influenta astfel modul in care vor fi externati pacientii din spitale. Criteriile actuale luate in calcul, asa cum se intampla si in Romania, se bazeaza pe rezultatul negativ al testelor, ci nu pe gradul de infectiozitate.

Autoritatile din Sanatate din Singapore spun ca ar putea lua in calcul aceste noi informatii atunci cand vine vorba despre modul in care se face planul de management clinic al pacientului.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.