Cum putem evita disconfortul la copii, când poartă masca de protecție

Copiii sunt mai expusi riscului imbolnavirii decat adultii atunci cand poarta masca de protectie. Un medic recomanda mastile de unica folosinta si da sfaturi pentru parinti, in asa fel incat disconfortul celor mici sa fie evitat.

In primul rand, parintele trebuie sa fie un model pentru cel mic, recomanda doctorul Valeria Herdea. Copiii trebuie sa invete regulile elementare in familie.

„Nu exista varianta de a-i obliga pe toti, daca nu au inteles toti de acasa, parintii, importanta purtarii mastii. Sa respectam regulile stricte de igiena, a manutelor, sa ii invatam sa stranute acoperind gura cu cotul, sa avem batiste de unica folosinta, dezinfectant, geluri alcoolizate”, spune Varia Herdea, medic de familie.

Parintilor care se intreaba ce masca este mai buna pentru copii, Valeria Herdea le-o recomanda pe cea de unica folosinta. De asemenea, celor mici le plac mastile colorate sau cu personaje din povesti.

Publicitate

Trebuie tinut insa cont de faptul ca un copil e prea sensibil pentru a-l obliga sa poarte masca o perioada indelungata.

„Atentie mare! O masca poate fi purtata intre doua si patru ore, de catre un adult, dar la un copil mic purtarea mastii nu poate sa ajunga la un interval atat de mare. Nu poti sa ii spui unui copil sa poarte patru ore masca, pentru ca acel copil transpira, are nevoie sa se hidrateze, sa respire si isi va atinge fata in mod cert. Atunci, riscul e ca purtarea mastii mai mult de o ora-doua sa duca, practic, la suprainfectie. Suprainfectia e de obicei cu stafilococi”, a mai spus medicul citat.

Citeste si articolul :   Decizie de ultim moment. Simona Halep si Toni Iuruc nu mai fac nunta. Motivul pentru care s-au razgandit

De asemenea, dr. Valeria Herdea recomanda parintilor sa evite mastile din materiale care nu permit copilului sa respire, mai ales daca acesta sufera de boli cronice, astm, hiperactivitate sau diverse forme de alergii.

Cand incep cursurile, va fi nevoie de o atentie deosebita. Salile de clasa trebuie aerisite la o jumatate de ora si este nevoie nevoie de un sterilizator de tip UV, prin care bacteriile pot fi neutralizate, in fiecare incapere, spune doctorul.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.