Abatoarele din Germania nu vor mai angaja, de anul viitor, romani prin subcontractori

Abatoarele din Germania nu vor mai angaja, de anul viitor, romani prin subcontractori, potrivit ministrului Muncii.

Cei care vor sa se angajeze intr-o fabrica din industria carnii in Germania, de anul viitor, nu vor mai putea apela la serviciile unei firme de recrutare care este subcontractoare a angajatorului german.

„In Guvernul german s-a luat deja decizia ca de la 1 ianuarie 2021 in industria carnii, la nivelul angajatorilor din acest domeniu, nu se va mai lucra prin subcontractori. Practic, regimul de protectie sociala pe care il ofereau subcontractorii prin comparatie cu contractorul principal era diferit, ministrul Muncii si-a asumat o asemenea schimbare, iar de la inceputul anului viitor se vor vedea schimbari importante in conditiile de munca din abatoare”, a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul muncii a fost intr-o vizita de lucru in Germania in perioada 18-20 mai, ca sa verifice conditiile de munca ale angajatilor romani.

In urma cu cateva zile, zeci de romani au protestat in orasul german Bonn din cauza conditiilor dificile de munca si, spuneau ei, a abuzurilor facute de angajatori. Totodata, cateva sute de romani care lucreaza in abatoarele germane au fost infectati cu noul Covid-19.

Citeste si articolul :   Ultima ora: Care este starea de sanatate a liderului Marcel Ciolacu

Anual, 60.000 de romani pleaca sezonier la munca in Germania, iar in prezent 700.000 de romani lucreaza in statul german.