Sfaturi pentru cresterea conopidei afara. Cum obtinem o recolta bogata

Plantarea in aer liber- Rasadul ar trebui sa aiba 4-5 frunze si un sistem de radacini bine dezvoltat. De obicei se planteaza afara incepand cu mijlocul lunii mai. Depinde insa de temperatura de afara. Conopida se va dezvolta bine in gradina unde au crescut inainte castraveti, ceapa sau leguminoase.

Paturile pentru plante trebuie sa fie situate la o distanta de 25 cm unul de celalalt. Intre randuri trebuie sa fie cel putin 50 cm. Pe fiecare rand trebuie adaugata putina cenusa amestecata cu sol, dupa care se poate planta conopida tanara. Plantele trebuie ingropate pana la prima frunza. Dupa aceasta plantare, conopida trebuie udata si acoperita cu folie timp de cateva zile.

Publicitate

Ingrijirea conopidei- Pentru dezvoltarea normala a conopidei, temperatura cea mai buna este de la +16 … + 25 ° C. La temperaturi foarte ridicate si sol uscat, calitatea culturilor se deterioreaza.  Imediat ce capetele apar, acestea vor trebui fie umbrite, pentru aceasta, rupeti usor frunzele laterale, astfel incat sa fie adiacente intre ele.

Citeste si articolul :   5 moduri de a scapa de mancarime dupa arsuri solare

Udarea- Datorita specificului sistemului de radacina, conopida are nevoie de udare regulata (cu o lipsa de umiditate, randamentul scade). Pentru a mentine umiditatea in sol pentru o perioada mai lunga, dupa udare, trebuie sa slabiti solul prin sapare pana la o adancime de aproximativ 6 cm, sau chiar mai bine.

Publicitate

Aplicarea ingrasamintelor- Un punct foarte important pentru buna dezvoltare a conopidei.  Prima hranire este introdusa chiar si la plantarea rasadurilor (dupa 2 saptamani), de obicei sub forma de ingrasaminte minerale si lichide. lumanarica.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.