Presedintele Klaus Iohannis, amendat cu 5000 de lei pentru discriminare

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotararea de astazi a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii. Avand in vedere ca decizia CNCD este una profund politica, Presedintele Romaniei va contesta aceasta hotarare la instanta competenta”, arata pozitia Administratiei Prezidentiale.

Din cauza afirmatiilor recent facute cu privire la maghiari, Presedintele Romaniei a fost amendat cu suma de 5.000 de lei. Dupa ce PSD a depus o plangere impotriva presedintelui, pentru ca acesta a acuzat partidul ca vrea sa „dea Ardealul ungurilor”, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii i-a aplicat sefului statului o amenda in valoare de 5.000 de lei.

Potrivit CNCD, dupa afirmatiile referitoare la Tinutul Secuiesc si despre proiectul de lege prin care se dorea dobandirea autonomiei acestuia, presedintele Romaniei a fost sanctionat pentru ”discriminare si incalcarea dreptului la demnitate pe criteriul de apartenenta etnica/nationala”.

Iata declaratia integrala pentru care Klaus Iohannis a fost amendat. Aceasta apare in comunicatul Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, in care apar toate afirmatiile cu potential discriminatoriu pe care institutia le analizeaza.

”Jó napot kivanok, PSD! (Va doresc o zi buna, PSD). Este incredibil, dragi romani, ce se intampla in Parlamentul Romaniei. PSD a ajutat UDMR sa treaca prin Camera Deputatilor o lege prin care da autonomie larga Tinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce intelegeri se fac in Parlamentul Romaniei! In timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autoritati ne luptam pentru vietile romanilor, ne luptam ca sa scapam de aceasta pandemie, PSD, marele PSD, se lupta in birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Buna ziua, Ciolacu)

Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, in schimbul acestei intelegeri? Vedeti, dragi romani, asta inseamna o majoritate toxica, majoritatea toxica pesedista. De aceea, dragii mei, se intelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale natiunii sa fie hotarate de PSD. Eu nu mai vreau ca aceasta majoritate toxica pesedista sa hotarasca impotriva Romaniei si impotriva romanilor. Este inadmisibil asa ceva si, pana cand sunt eu Presedintele Romaniei, o astfel de lege nu va exista. Va multumesc!”, a fost declaratia presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.