Termoscanarea ar putea ingradi accesul in magazine si institutii femeilor si a unor persoane cu diverse afectiuni, deoarece in anumite situatii pot avea temperatura peste limita legala.
Termoscanarea decisa ca masura de depistare a persoanelor cu COVID-19 poate ingradi accesul femeilor si a pacientilor cu diverse afectiuni in institutii si magazine. Medicii avertizeaza ca personalul de paza ar trebui sa fie mai bine instruit si sa dea dovada de bunavointa.
„O febra poate sa apara la femeia care este tanara si ovuleaza. Chiar este un indicator pentru noi ca atunci poate sa procreeze. Ii creste temperatura cam cu 1 – 2 grade. Alta problema ar fi cu femeile gravide. Femeile gravide pot sa aiba o temperatura mai crescuta. 37,5, 37,8 – 37, 9 chiar”, spune Cristian Posea, medic ginecolog.
Daca luam in calcul ca, in Romania se nasc in jur de 15.000 de copii/luna, am putea avea tot atatea mamici gravide care ar putea sa nu aiba acces in magazine sau institutii. Numarul celor cu febra prea mare ar putea fi insa mult mai crescut.
„Sunt si anumite boli: poliartrita, care in puseu poate da febra (…) Unele cancere… Dupa ce ca au cancer, nu-i mai lasam nici in magazin”, spune medicul.
Doar persoanele cu poliartrita reumatoida sunt cam 1% din populatia Romaniei, dupa cum sustin specialistii.
Se pare, asadar, ca o persoana care inregistreaza temperatura trebuie sa stie mai mult decat sa manevreze termometrul.
„Faptul ca masuram temperatura nu e rau si probabil este singurul mod in care putem sa depistam un bolnav cu coronavirus care are simptome, dar stim ca sunt bolnavi care nu prezinta simptome. Nu e rau sa se ia temperatura, ca este un mod de depistare a unui pacient cu COVID-19 simptomatic. Dar asta nu ne pazeste de bolnavii asimptomatici”, explica Cristian Posea, medic ginecolog.
Parerile sunt impartite si discutiile multe, iar autoritatile nu stiu exact ce masuri sa adopte pentru a tine sub control starea de sanatate a populatiei in aceasta perioada de epidemie.
Publicitate
Comentariile sunt închise.