Donald Trump denunta “incompetenta” Chinei, pe care o acuza de “crima in masa”

Presedintele SUA, Donald Trump, a denuntat din nou, miercuri, “incompetenta” Chinei in gestionarea epidemiei de coronavirus, atribuind Beijingului responsabilitatea pentru o “crima in masa” care afecteaza intreaga lume.

“Un nebun din China tocmai a emis un comunicat in care atribuie tuturor vina, in afara de China, pentru virusul care a omorat pana acum sute de mii de persoane. Va rog sa ii explicati acestui prost ca «incompetenta Chinei», nu altceva, a cauzat aceasta crima in masa in intreaga lume”, a declarat Donald Trump miercuri, prin Twitter.

Publicitate

Presedintele SUA nu a precizat la cine se refera, dar afirmatia se inscrie in seria de acuzatii la adresa Beijingului. Donald Trump sustine ca raspandirea epidemiei de coronavirus ar fi putut fi limitata in cazul in care autoritatile chineze ar fi actionat responsabil de la inceput in orasul Wuhan.

Donald Trump a acuzat Organizatia Mondiala a Sanatatii ca a avut o atitudine indulgenta fata de China, avertizand ca va opri definitiv finantarea organizatiei daca nu lanseaza “reforme substantiale in cel mult 30 de zile”.

Statele Unite “se sustrag obligatiilor” fata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, a acuzat, in replica, Ministerul chinez de Externe.

La nivel mondial se inregistreaza 4,92 milioane de cazuri de coronavirus si 323.956 de decese, potrivit bilantului realizat de Universitatea Johns Hopkins.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.