Gabriela Firea, anunt de ultima ora: “A venit momentul…

Primarul capitalei, Gabriela Firea, a anuntat in cadrul unei emisiuni ca zeci de mii de bucuresteni vor fi testati pentru coronavirus. Programul va fi demarat la sfarsitul acestei saptamani.

”A venit momentul, pentru ca acum o luna ni s-a spus ca nu e momentul, eu cred ca a venit momentul sa redeschidem economia, sa ajungem cat de cat la o viata normala in conditiile unei pandemii, dar acest lucru nu il putem face profesionist si bazandu-ne pe rezultate stiintifice, decat testand”, a spus Firea la Antena 3.

”La sfarsitul acestei saptamani, noi vom demara ambele tipuri de testari in muncicipiul Bucuresti, cu toate blocajele, cu toate sincopele, cu toate discutiile neprincipiale care au avut loc in spatiul public inca de acum o luna, si anume:

– testarea de tip antigen, cu aparate Real Time PCR si cu teste normale, nu rapide, care au fost contestate si despre care se spune ca dau erori, pentru 11.000 de bucuresteni care se inscriu voluntar pe o platforma pe care o vom anunta in cateva zile si care cel mai probabil se va numi ”Testam pentru bucuresti”, a adaugat primarul Capitalei. Acele persoane asimtomatice vor afla daca sunt contaminate si nu au stiut pana acum si pot fi vectori de transmitere in comunitate.

– si cealalta parte a programului de testare, initiata de Institutul Matei Bals prin care dorim sa testam cu teste de tip anticorpi, 10.500 de bucuresteni care au fost selectati intr-un esantion de catre expertii de la Institutul de Sanatate Publica si prin intermediul carora vom afla cum a circulat virusul in municipiul Bucuresti, cam ce procent de persoane au fost deja infectate si nu au stiut pentru ca nu au avut simptome si care este gradul de imunizare in masa in cea mai mare colectivitate din Romania”, a mai declarat primarul capitalei.

Gabriela Firea a spus ca programul va incepe la finalul acestei saptamani, in colaborare cu spitale si clinici private care au in dotare aparatura necesara.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.