Sfaturi pentru congelarea verdeturilor

Conservarea, sararea, uscarea si congelarea … Ultima metoda este cea mai usoara si, odata cu ea, toate substantele utile, vitaminele si oligoelementele sunt depozitate cat mai mult posibil.

Sa vorbim despre cum sa inghetam si sa pastram verdeturile. Exista mai multe moduri de a ingheta verdeata orice fel, fie ca este marar, patrunjel, telina, tarhon sau un amestec de ierburi.

Sfaturi pentru inghetarea verdeturilor:

-Cel mai bine este sa utilizati silicon, plastic sau polietilena pentru a ingheta si depozita verdeturile. Metalul oxideaza vitaminele, iar sticla se poate crapa.
-Este mai bine sa inghetati verdeata in portii mici, cu cat viteza de inghetare este mai mare, cu atat calitatea legumelor este mai mare.
-Legumele congelate sunt intotdeauna utilizate fara decongelarea prealabila.
-Puteti pastra marar congelat, patrunjel, tarhon si alte ierburi in congelator pana la 1 an.

Publicitate

Daca doriti sa pastrati verdeata pentru iarna, folositi congelatorul. Inainte de a pune ierburile in compartimentul congelatorului, clatiti-le bine sub apa, apoi uscati-le cu un prosop. Infasurati fiecare tip de leguma intr-o punga sau sacut de plastic. Dupa ce a eliberat aerul in exces, puneti-l la congelare.

Daca intentionati sa folositi verdeata in supe, placinte, salate, atunci trebuie sa o macinati inainte de inghet . Dupa curatare si uscare completa, toaca frunzele si tulpinile cu un cutit sau toaca fin cu foarfeca. Nu stoarceti verdeata in timpul procesarii pentru a pastra sucul din ea.

Citeste si articolul :   Rugaciunea puternica pentru copii. Se spune in seara de 1 Iunie

Partea suculenta este in tulpina care contine cele mai utile substante si minerale. Ierburile de ciorba sunt congelate convenabil in forme mici de gheata. Umpleti fiecare compartiment cu 2/3 legume, apoi umpleti continutul cu apa si trimiteti sa inghetat. In loc de apa puteti folosi ulei de masline, suc de lamaie si chiar putin usturoi zdrobit.

Puneti 2-3 catei de usturoi tocati intr-un blender, adaugati 1-2 lingurite suc de lamaie, 50-100 ml ulei (masline sau floarea soarelui) si o gramada de marar. Intrerupem totul in suspensie si il introducem in matrite pentru inghetare. Punem la congelator.

Pentru a fi  mai siguri ca rezista si in frigider mai mult timp, verdeata trebuie fierta timp de cateva minute. Dupa ce s-a racit, dati la frigider intr-o punga. 1-2 cuburi este suficient pentru a pregati un fel de mancare. Este demn de remarcat faptul ca puteti folosi cuburi doar in bucate calde, supe, tocanite, cartofi la cupor etc. Dar nu sunt potrivite pentru salata sau decorarea unui fel de mancare.

Citeste si articolul :   Produse care hranesc si vindeca parul

 

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.