Comisia Europeana propune reluarea circulatiei in interiorul Uniunii Europene

Comisia Europeana a propus, miercuri, redeschiderea frontierelor interne in spatiul Uniunii Europene si reluarea progresiva a activitatilor turistice, in contextul relaxarii restrictiilor antiepidemice.

“Aceasta nu va fi o vara normala. Dar, daca facem eforturi, nu vom petrece vara blocati in case si vara nu va fi pierduta in totalitate pentru industria turismului”, a declarat Margrethe Vestager, vicepresedinte executiv al Comisiei Europene, conform cotidianului Le Figaro.

Comisia Europeana a prezentat miercuri o serie de criterii pentru reluarea transporturilor in spatiul comunitar.

Printre propuneri se numara restabilirea libertatii de circulatie si anularea controalelor la frontierele interne.

Publicitate

“Toate tipurile de transport trebuie reluate progresiv in mod prioritar, cu respectarea acutualelor masuri proportionate si eficiente pentru protejarea sanatatii angajatilor din transporturi si pasagerilor. (…) Masurile care ar putea restrictiona operatiunile de transport, precum si cele de protectie si preventie medicala trebuie sa ramana limitate, ca scop si durata, la ceea ce este necesar pentru protejarea sanatatii publice. In afara de a fi proportionate, toate masurile trebuie sa fie motivate in mod adecvat, transparente, relevante, specifice, nediscriminatorii si sa respecte egalitatea pe piata comunitara. Statele membre vor trebui sa asigure conformitatea acestor masuri cu regulile privind subventiile si cu alte elemente ale reglementarilor UE”, precizeaza Comisia Europeana, insistand ca masurile trebuie monitorizate si reevaluate permanent, pentru a fi “proportionate”.

“In cazul formelor colective de transport, trebuie luate masuri rezonabile pentru limitarea contactelor intre angajati si pasageri, precum si intre pasageri. Unde este fezabil, trebuie aplicate practici de distantare intre pasageri atat timp cat situatia generala de sanatate necesita acest lucru”, subliniaza Comisia Europeana.

Citeste si articolul :   Stefan Borleanu, reactie dura dupa victoria Narcisei Birjaru: „Nu avem ce sa invatam de la ea”

Printre masurile de prevenire a contagierilor sunt prevazute purtarea mastilor si manusilor de catre angajati, reducerea densitatii pasagerilor, instalarea unor bariere de protectie ori separarea fluxurilor de pasageri.

Comisia Europeana propune o serie de masuri specifice de igienizare si fluidizare a traficului pentru transporturile aeriene, rutiere, feroviare, fluviale si maritime.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.