Vesti proaste din Spania: 14 zile de carantina pentru toti calatorii straini, din 15 mai

Deoarece Ryanair anunta reluarea pe scara larga a zborurilor de vacanta din iulie, guvernul spaniol a impus carantina de 14 zile pentru toti calatorii straini care vin in tara incepand de vineri, 15 mai.

Aceasta miscare este menita sa reduca raspandirea coronavirusului in Spania , care este de departe cea mai populara destinatie de vacanta pentru calatorii britanici.

Noile sosiri vor fi in mare masura limitate la cazare si vor fi permise numai pentru cumparaturi de baza, tratament medical si „situatii de nevoie”.

Se va incheia in acelasi timp cu actuala „stare de urgenta”, care expira in prezent la 24 mai – dar restrictiile ar putea fi extinse dincolo de aceasta.

Duminica , guvernul spaniol a publicat detalii despre o restaurare treptata a legaturilor de transport intern , ceea ce a dus la speranta ca tara va fi deschisa pentru turisti in timpul verii.

Companiile de vacanta din Marea Britanie sperau sa reia calatoriile in Spania la sfarsitul lunii iunie, cu un numar mult mai mare in iulie si august.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Se inchid 7 puncte de trecere a frontierei din Romania incepand de joi. Care sunt acestea

Dar masura anuntata la Madrid, impreuna cu o carantina planificata pentru toti cei care se intorc in Marea Britanie, pare sa excluda aceasta perspectiva.

Ieri, 28 de lideri ai aviatiei i-au scris lui Boris Johnson , spunand: “Oamenii vor alege pur si simplu sa nu calatoreasca in si dinspre Marea Britanie, in acelasi timp in care economiile din Europa incep sa se deschida.”

Autor