Rasturnare radicala de situatie! Ce apare in declaratia pe propia raspundere pe care trebuie s-o completezi dupa 15 mai

Romanii vor avea nevoie de declaratiii pe propria raspundere si dupa 15 mai! Ministrul Marcel Vela a anuntat care vor fi circumstantele in care vor trebui prezentate.

In contextul ridicarii starii de urgenta din Romania, incepand cu 15 mai, si implementarii starii de alerta, romanii nu vor mai trebui sa completeze declaratia pe propria raspundere atunci cand vor iesi din casa pentru a face miscare sau pentru a se aproviziona cu produsele de stricta necesitate.

Dar respectiva declaratie va fi completata de toate persoanele care vor dori sa paraseasca localitatea de resedinta. Este vorba despre diferite activitati profesionale sau despre relaxare, una dintre intrebarile care i s-au pus lui Marcel Vela – ministrul Afacerilor Interne – fiind cea referitoare la drumetii in zonele montane. Acestea vor fi permise, dar in declaratia pe propria raspundere va trebuie precizat intervalul de timp alocat si destinatia aleasa.

Astfel, declaratia pe propria raspundere va suferi, evident, unele modificari, unele rubrici disparand dupa ridicarea starii de urgenta, cum ar fi cele referitoare la iesirea din casa pentru cumparaturi, plimbarea animalelor de companie etc. Deocamdata, o astfel de decizie se afla in lucru si va fi luata de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, la momentul respectiv urmand a fi publicata, fireste, si noul model al declaratiei pe propria raspundere, adaptata situatiei.

”Da, poate. Va scrie in declaratia pe propria raspundere ca se duce in Sinaia sa faca un traseu montan, in perioada de pana in perioada de si se duce. Deci la plecare in afara orasului se va completa o declaratie, probabil, nu o dau ca si certa, pentru ca va decide Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, dar, pentru a tine sub control posibilele infectii, contaminari cu acest virus pacatos, intre orase trebuie sa fie o rigurozitate sau o coordonare, sa nu zic un control in sensul strict al cuvantului. Oamenii trebuie sa stie ca miscarea lor trebuie sa fie in folosul lor, dar daca se depasesc unele limite, unele reguli, ei pot sa-si riste sanatatea”, a mai spus Marcel Vela.

Cu toate ca ministrul Vela si premierul Ludovic Orban au sustinut ca romanii pot merge la munte, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, este de alta parere.

“Noi contam mult pe spiritul civic. Daca o data cu libertatea de miscare individuala, vedem ca nu avem focare in aceste locuri putem sa ne gandim la extinderea relaxarii si in alte zone. Deschidem muzeele, care sunt spatii inchise pentru ca acolo se poate controla fluxul.

Citeste si articolul :   Farmacie din Caracal amendata de politisti pentru ca vindea alcool sanitar la suprapret. Cati lei cereau pe o sticla

In aer liber nu se poate, de aceea, parcurile sunt inchise. Nu se va putea merge la munte sau la mare in regim de agrement. Sunt acele iesiri cu scop precis. Nu putem pleca in cele doua saptamani de dupa 15 mai”, a precizat Nelu Tataru, luni seara, la TVR.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.