Fostul ministru al Justitiei, Ana Birchall cere demisii dupa decizia CEDO in cazul Kovesi: “Este si un cartonas rosu devastator pentru presedintele CCR domnul Valer Dorneanu”

Ana Birchall, fostul ministru al Justitiei, considera ca decizia CEDO in cazul Laurei Codruta Kovesi reprezinta “o palma rusinoasa pentru CCR, afectand grav credibilitatea Curtii Constitutionale a Romaniei”.

“Decizia CEDO de astazi este o palma rusinoasa pentru CCR afectand grav credibilitatea Curtii Constitutionale a Romaniei. Este si un cartonas rosu devastator pentru presedintele CCR domnul Valer Dorneanu si judecatorii care au votat si au sustinut aceasta decizie care tine mai degraba de jocuri politice si nicidecum de lege si Constitutie! Solicit ca toti cei care au sustinut si au votat pentru aceasta decizie: Dorneanu (fiind si raportor) Varga, Pivniceru sa isi dea demisia de onoare cu scuzele cuvenite romanilor. Aceleasi scuze le datoreaza si domnul Lazaroiu care a sustinut si votat pentru decizia CCR. Este singurul gest care poate sterge rusinea abatuta asupra CCR.

Aceasta decizie este o palma foarte grea si tot atat de rusinoasa si pentru fostul ministru al justitiei, domnul Tudorel Toader care a mai fost si judecator CCR peste 10 ani. Consider ca si domnul Tudorel Toader ar trebui sa isi dea demisia de onoare cu scuzele pe care le datoreaza romanilor si sistemului judiciar! Din decizia CEDO rezulta clar ca Raportul domnului Tudorel Toader si decizia CCR au reprezentat o ingerinta grava in cariera unui procuror!”, a scris fostul ministru al Justitiei, pe Facebook.

Citeste si articolul :   Politia Romana: Criminalitatea a scazut in luna martie. A crescut violenta in familie

Laura Codruta Kovesi a castigat marti la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) procesul in care a contestat decizia de revocare din functia de procuror-sef al DNA, potrivit unui comunicat de presa al institutiei cu sediul la Strasbourg.

Publicitate

Potrivit CEDO, Romania a incalcat drepturile sefei Directiei Nationale Anticoruptie, prin revocarea acesteia din functie inainte de incheierea mandatului, scrie Antena3

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.