Stare de Alerta in Romania, incepand cu 15 mai. Unde putem sa mergem fara restrictii. Ce localitati raman inchise

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a anuntat ca, din 15 mai, Romania intra in Stare de Alerta si inceteaza Starea de Urgenta.

Iohannis a mai spus ca anumite restrictii vor fi ridicate gradual.

Prin urmare, seful statului a anuntat ca se vor redeschide frizeriile, saloanele de infrumusetare, cabinelele stomatologice sau muzeele, dar este necesar sa se respecte masurile de distantare sociala, inclusiv purtarea mastilor de protectie in transportul public.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat luni ca nu va prelungi starea de urgenta dupa 15 mai. „Din 15 mai vom intra in stare de alerta”, a precizat presedintele Iohannis, dar totodata a specificat ca pericolul epidemiei nu a trecut.

Publicitate

Seful statului a exemplificat principalele masuri care vor fi luate dupa expirarea starii de urgenta, cu exceptia localitatilor care sunt inca sub carantina.

Publicitate

„Nu stie nimeni pana cand va dura aceasta epiedemie. Eu imi doresc sa controlam epidemia. Dupa 15 mai putem sa ne misam in interiorul localitatii unde avem treaba, dar sa nu exageram. Nu va mai fi nevoie sa declaram unde mergem. Este un prim pas important. Apoi, ce se intampla? Asa numita relaxare se va face pas cu pas, fiind la un interval de 2 saptamani. Urmatorul calup de relaxare va veni pe la 1 iunie.

Citeste si articolul :   Un semn divin? Fotografia in care un nou-nascut smulge masca medicului face inconjurul lumii

Pe 15 mai vom aveam la dispozitie frizeriile, saloanele de cosmetica. Din 15 mai se vor redeschide cabinetele stomatologice, muzeele, dar toate in conditii speciale, de distantare, cu masca si manusi”, a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

De asemenea, deplasarile in afara localitatii vor fi permise doar in interes de serviciu, pentru probleme medicale, sau pentru sport individual cu bicicleta, ramanand in vigoare interdictia intalnirilor in grupuri mai mari de trei persoane.

Presedintele Romaniei a anuntat si redeschiderea bazelor sportive de la 15 mai, insa doar pentru sportivii profesionisti. „Sportivii de performanta vor putea relua antrenamentele dar numai pentru profesionisti. Bazele vor fi deschise numai pentru profesionisti nu pentru amatori”, a precizat  Presedintele Romaniei..

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.