Nu am nicio problema cu persoanele de etnie maghiara. Problema o am cu politicienii PSD

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, referitor la legea din Parlament care oferea mai multa autonomie Tinutului Secuiesc, ca „nu are o problema cu persoanele de etnie maghiara, ci cu politicienii, in special cu politicienii din PSD”.

„Eu nu am niciun fel de problema cu persoanele de etnie maghiara. Ii cunosc pe multi, am avut multi colegi, am in continuare colegi, ii respect. Majoritatea sunt oameni de treaba, harnici, care isi vad de ale lor. Problema pe care o am este cu politicienii, in special cu politicienii din PSD, care au incercat sa promoveze legislatie care priveste autonomia Tinutului Secuiesc.

Este surprinzator si (…) suparator. Au incercat sa se scoata PSD-istii si, dupa scurt timp, au introdus legislatia in Senat, unde au picat-o, dar vin dovezi ca nu a fost o chestiune singulara. Culmea, in Senat a trecut tot tacit o alta initiativa a UDMR, care se constituie intr-un Cod administrativ paralel cu cel existent deja, un fel de Cod administrativ in varianta UDMR”, a spus, intr-o declaratie de presa, Klaus Iohannis.

Acest Cod administrativ introdus de UDMR in circuit parlamentar prevede obligativitatea limbii maghiare in unele zone din Ardeal, a adaugat Iohannis.

„De data aceasta, PSD nu poate spune ca nu a stiut. Aceasta initiativa a trecut prin comisiile Senatului, unde membrii PSD au votat „pentru”. Dupa ce am aratat public ce se doreste din partea PSD, vor gasi o forma sa voteze impotriva acestei legi, insa nu putem sa ne facem ca nu vedem cum PSD este in situatia de a promova anumite acte administrative, legi, care vin sa duca la autonomie Tinutului Secuiesc. Asa ceva este pur si simplu neconstitutional si nu voi tolera aperitia unor astfel de legi”, a conchis Iohannis.

Un proiect de lege care prevede ca Tinutul Secuiesc devine regiune autonoma cu personalitate juridica a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor. Ulterior, senatorii au respins legea, cu majoritate de voturi.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.