Cum poti face ca orhideea sa infloreasca tot anul. 7 sfaturi importante de ingrijire

Orhideea este o planta deosebita si delicata, nu doar ca aspect ci si ca ingrijire. O orhidee fara flori nu infrumuseteaza incaperea. Inainte de a cumpara aceasta floare ar trebui sa stii exact cum se ingrijeste aceasta floare.

Daca te-ai hotarat si vrei sa ingrijesti o orhidee, uite cateva sfaturi utile scrise de stiriactuale.net:

1. Alege un soi de orhidee car se ingrijeste usor.

Exista mai multe tipuri de orhidee si de aceea este recomandat sa incepi cu una mai putin pretentioasa.

Publicitate

Cea mai cunoscuta este Phalaenopsis si se ingrijeste cel mai usor.

2. Schimbarea ghiveciului.

Ghiveciul trebuie schimbat la fiecare 2 ani. Trebuie avuta multa grija pentru ca radacinile se pot rupe usor. Substratul trebuie schimbat in totalitate. Inainte sa o muti trebuie sa elimini toate partile moi si uscate.

Dupa ce ai mutat-o in alt ghiveci, trebuie udata timp de 3 zile la rand. Ingrasamintele se pot adauga peste o luna.

Citeste si articolul :   Cu acest truc plantele dumneavoastra vor fi mereu udate atunci cand sunteti in vacanta

3 Udatul corect

Chiar daca sunt plante tropicale, acest lucru te poate duce in eroare. Nu trebuie udata mai mult de 1 data pe saptamana.

Cea mai buna metoda de udare este cea de scufundare 20-30 de minute intr-un vas cu apa, nu foarte rece sau chiar lasarea unei tavite cu apa pentru ca  planta sa isi ia cata apa are nevoie.

4. Ingrasaminte pentru crestere

Toate tipurile de orhidee au nevoie de ingrasaminte, ca orice alta planta, de altfel. Indicat este sa le cumperi pe cele destinate acestor plante. Ingrasamintele se adauga impreuna cu apa o data pe luna si doar in perioada activa de crestere.

5. Fara soare direct pe planta

Expunerea plantei la lumina corecta este esentiala. Iubesc soarele dar nu suporta razele directe. Cel mai bine este sa o pui la geamul dinspre Est sau Vest.

6. Controlul temperaturii

Pentru o inflorire frumoasa este nevoie ca noaptea temperatura sa scada la 12- 18 grade. O canditie esentiala este contrastul de temperaturi.

Citeste si articolul :   5 surse de proteine ​​pentru vegetarieni

Ziua, temperatura trebuie sa fie mai mare cu 4 -5 grade.

7. Taierea tijelor

Dupa ce florile s-au ofilit, tija trebuie sa fie taiata aproximativ la jumatate, dupa al doilea sau al treilea nod. Astfel, in scurt timp orhideea ta va inflori iar.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.