Cum sa ai flori proaspete mai mult in vaza. Iata ce trebuie pus in apa

Florile de sezon si-au facut de ceva vreme loc pe rafturile florariilor sau in propriile gradini si te imbie sa faci buchete frumoase pe care sa le oferi sau cu care sa inviorezi aspectul camerelor din casa ta. Iata cum poti sa pastrezi florile proaspete mai mult timp.

Recomandari generale sugerate de stiriactuale.net:

In primul rand, taie aproximativ 3 cm din tije, oblic, cu un cutit. Nu folosi foarfeca si nu le rupe. Daca o tija e lovita sau despicata, taie portiunea respectiva – in apa ar fi mediul ideal de dezvoltare a bacteriilor, floarea neputand sa absoarba apa cum trebuie.

Indeparteaza frunzele de pe portiunea de jos de pe tulpina care urmeaza a fi introdusa in vaza si asigura-te ca aceasta din urma este curata, tot pentru a preveni dezvoltarea daunatorilor.

Publicitate

Apa din vaza trebuie sa fie la temperatura camerei, nu rece, direct de la robinet si trebuie schimbata zilnic.
Doar 1/3 din lungimea tijelor trebuie sa fie in apa.

Citeste si articolul :   6 utilizari neasteptate pentru sare la domiciliu

Trucuri care te ajuta sa pastrezi florile proaspete mai mult timp?

Florile tin mai mult daca in apa se pune o moneda de arama, aceasta lupta impotriva bacteriilor.

Florile isi vor dubla durata vietii daca le puneti in apa minerala, apa care trebuie schimbata la 3 zile.

Florile raman proaspete cu ajutorul unui cartof gaurit. Se fac cateva orificii in care se infig cozile florilor, iar cartoful se asaza pe fundul vazei. Amidonul cartofului este absorbit de plante si le sporeste vitalitatea.

Florile galbene tin mai mult decat cele de alte culori.

Cum pastrezi florile de sezon proaspete mai mult timp?

Narcisele, zambilele si lalelele  rezista mai mult daca, inainte de a le pune in apa, le intepati tulpina cu un ac. Vor absorbi mai usor umezeala si raman proaspete. De altfel, o lingura de amidon adaugata in apa ajuta plantele sa reziste mai mult.

Nu amestecati narcisele cu alte flori. Tulpinele narciselor contin o substanta otravitoare care ofileste imediat celelalte flori aflate cu ele in vaza. Asezati-le intr-un vas separat in apa rece timp de 24 de ore, le puteti combina apoi cu alte flori.

Citeste si articolul :   5 solutii naturale pentru tratarea parului uscat si fragil

Lalelele trebuie sa stea intr-o apa de aaproximativ 5 cm pentru a impiedica fortarea infloririi. De asemenea, trebuie sa fie cat mai ferite de lumina directa a soarelui.

Violetele se ofilesc mai greu daca sunt stropite cu apa rece. Stropiti-le constant, cu ajutorul unui pulverizator.

Cum pastrezi alte tipuri de flori proaspete mai mult timp?

Trandafirii si alte flori cu tulpina lemnoasa se pun in apa clocotita pentru cateva minute, inainte de a ii pune in vaza, ca sa absoarba mai bine apa. Un cub de zahar ii va ajuta sa infloreasca mai repede.

Liliacul tine mai bine daca inainte de a-l pune in vaza, jupuiti coaja de pe tulpina circa 5 cm si bagati cozile 4 – 5 minute in apa fierbinte.

Pentru crizanteme si maci este bine sa puneti in apa din vaza un carbune de lemn si zahar.

Crizantemele, tufanelele si floarea-soarelui raman proaspete mai multa vreme in vaza, daca tineti putin capatul taiat al cozii peste flacara unei lumanari sau a unui chibrit inainte de a le aseza in vaza.

Citeste si articolul :   Calcaie crapate: trucul natural pentru picioare moi si netede pentru o lunga perioada de timp

Garoafele puse in vaza rezista mai multa vreme daca tulpina florilor se taie intre noduri.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.