Cauzele acestei boli sunt, de obicei, insuficienta unor anumite substante nutritive, caz in care va pot ajuta metodele de fertilizare. Important este sa determinati ce elemente anume trebuie folosite;
1.Daca se usuca doar marginile frunzelor, este nevoie de magneziu si potasiu.
2.Atat dupa rasarirea lastarilor, cat si dupa dezvoltarea lor pana la stadiul de 3-4 frunzulite, ei trebuie tratati cu aceasta solutie: Seara se amesteca o paine cu o galeata de apa.
Dimineata se faramiteaza painea si se adauga un flacon mic de iod. Pentru a-i stropi, se dilueaza un litru din solutia obtinuta intr-o galeata cu apa ( solutia ramasa se toarna in sticle si se pastreaza in pivnita).
Publicitate
Pentru ca vrejurile sa ramana verzi, castravetii pot fi tratati cu acest remediu o data la 2 saptamani.
3. Se amesteca 2 litri zer cu 150 grame zahar intr-o galeata.
Tratate cu aceasta solutie culturile de ardei si de castraveti vor inflori si vor da roade din nou.
4. Se aamesteca un borcan de 700 ml de coji de ceapa in 10 litri de apa.
Acest amestec se pune de foc pana la punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se acopera cu un capac si se lasa sa se odihneasca timp de aproximativ 12-14 ore. Se strecoara lichidul obtinut, se storc bine cojile de ceapa si se lasa sa se odihneasca inca putin. Se dilueaza 2 litri din solutia obtinuta cu 8 litri de apa.
Cu solutia obtinuta se stropesc din abundenta toate frunzele castravetilor, atat pe partea superioara, cat si pe cea inferioara. De asemenea, se stropeste si se uda solul.
5. Se ajusteaza udarea castravetilor: neavand apa suficienta este posibil ca acestea sa sufere.
6. Daca pe frunzele ingalbenite raman linii verzi, planta are nevoie de fier si mangan, iar daca se ingalbenesc doar frunzele din partea de sus, este nevoie de cupru, scrie stiriactuale.net.
Publicitate