Klaus Iohannis, anunt de ultima ora: Starea de urgenta nu va fi prelungita. Romania intra in Stare de Alerta

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca starea de urgenta nu se mai prelungeste.

Principalele declaratii:

– Am finalizat intalnirea cu premierului, am analizat situatia in care ne aflam din punct de vedere epidemiologic.

– Incep cu ceva legat de zilele care au trecut, weekend-ul de 1 mai. Am vazut cu totii ca lucrurile au stat destul de bine. Sunt multumit de felul in care oamenii au reactionat, au stat acasa si nu am avut incalcari semnificative ale regulilor.

Publicitate

– Unele dintre decizile pe care le-am luat: Starea de urgenta nu va fi prelungita

– Am finalizat intalnirea cu premierului, am analizat situatia in care ne aflam din punct de vedere epidemiologic.

– Incep cu ceva legat de zilele care au trecut, weekend-ul de 1 mai. Am vazut cu totii ca lucrurile au stat destul de bine. Sunt multumit de felul in care oamenii au reactionat, au stat acasa si nu am avut incalcari semnificative ale regulilor.

– Unele dintre decizile pe care le-am luat astazi: Starea de urgenta nu va fi prelungita, astfel ca pana la data de 14 mai mai avem stare de urgenta.

Citeste si articolul :   Focar de Covid 19 intr-o fabrica de textile din Sibiu. 23 de persoane au fost testate pozitiv

– Incepand din data de 15 mai, vom intra intr-o stare de alerta.

– Cateva lucruri se vor schimba. Epidemia nu a trecut, deci trebuie sa fim foarte responsabili si sa avem mare grija in continuare.

– In realitate, nu stie nimeni pana cand dureaza aceasta epidemie.

– Dupa 15 mai, ne putem misca in interiorul localitatii, Deplasarile sa se faca atunci cand sunt necesare.

– Asa-numita relaxare se va face pas cu pas, un astfel de pas fiind de regula 2 saptamani.

– Urmatorul calup de masuri de relaxare va veni la inceputul lunui iunie. Din 15 mai, vom avea la dispiozitie se vor redeschide saloanele de coagura, frizeri, precum si cabinetele stomatologice si muzeele.

– Deplasarile vor fi restrictionate pentru a pleca din localitate, Sunt cateva exceptii: in interes de serviciu, pentru probleme de sanatate, pentru sport individual, este posibil sa se iasa din localitate. Ramane restrictia ca sunt interzise intalnirile cu mai mult de teri persoane.

Citeste si articolul :   Noi restrictii? Ce ne asteapta dupa 15 august

– Sportivii de performanta vor putea sa inceapa cantonamentele, dar numai in conditii speciale. Nu vor incepe competitiile decat dupa o perioada lunga de pregatire.

Iohannis, despre autonomia Tinutului Secuiesc

– Am facut atunci niste afirmatii, eu nu am niciun fel de probelem cu persoanele de etnie maghiara. Marea majoritate sunt oameni de treaba.

– Problema este cu policienii, in special cu cei din PSD, care au incercat sa promoveze legislatie care priveste autonomia Tinutului Secuiesc. Este suprinzator si suparator.

– Au incercat sa se scoata, unde au introdus legislatia in Senat, unde au picat-o. Vin dovezi ca nu a fost o situatie singulara

– Tacit, a trecut un cond administratic in varianta UDMR. Acest cod administrativ prevede obligativitatea limbii maghiare in unele zone din Ardeal. De data aceasta, PSD-ul nu poate spune ca nu a stiu. Pentru ca aceasta initiativa a trecut prin comisiile Senatului.

– Dupa ce am aratat ce se doreste din partea PSD-ului, probabil ca vor vota impotriva. Insa, nu putem sa vemde cum PSD este in situatia de promova anumite legi care vin sa duca la autonomia Tinutului Secuiesc. Ori asta este constitutional si nu voi tolera aparitia unor astfel de legi, precizeaza stirileprotv.ro.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.