Vela, declaratia momentului: Relaxarea masurilor nu este “batuta in cuie” la 15 mai. Ce spune despre amenzile date pe perioada starii de urgenta

Ministrul Vela face declaratia momentului. In cadrul unei emisiuni, Marcel Vela lauda cetatenii romani pentru comportamentul exemplar pe cate l-au avut atat de Sarbatorile Pascale cat si de 1 Mai, cu unele mici exceptii. Ca rezultat al acestui comportament, incepand din 14- 15 mai, Guvernul Romaniei va putea avea o „perpectiva optimista” asupra restrictiilor care ar urma sa fie ridicate.

Declaratia Ministrului de Interne, Marcel Vela:

“Data de 15 mai este un reper calendaristic. Se analizeaza de specialisti situatia si perspectiva dupa 15 mai. Este foarte important cum ne comportam, pentru ca, spre bucuria noastra, cetatenii au fost responsabili in prevenirea raspandirii coronavirusului. In aceasta nota optimista, si de Paste, si de 1 Mai, cetatenii au respectat Ordonantele militare, ceea ce inseamna ca in preajma zilelor de 14 – 15 mai o sa avem o perspectiva optismita. Comitetul de urgenta decide daca trecem la stare de alerta in baza analizelor.”, a spus Vela pentru Digi24 .

Citeste si articolul :   Suntem intr-un veritabil val doi al pandemiei. E nevoie de rezerve de medicamente

Banii incasati din amenzi vor merge la sanatate.

Publicitate

In urma consularilor cu Ludovic Orban, Vela a declarat ca cvaloarea amenzilor aplicate pentru incalcarea ordonantelor militare vor merge la sanatate. Tot Marcel Vela a mai spus ca voloare amenzilor a depasit suma de 600 milioane de lei.

“M-am intalnit cu premierul Ludovic Orban saptamana trecuta la Ministerul Afacerilor Interne si chiar am discutat despre o situatie de acest gen, pozitiva si intr-o perspectiva utila, pentru a folosi acesti bani doar catre zona medicala, catre spitalele din Romania si, evident, catre situatii in care exista persoane vulnerabile. Asadar, aceste amenzi nu vor fi folosite in alte scopuri – ele in mod normal se duceau si catre administratiile locale, ca aici a fost si un exces de zel uneori inregistrat si prezentat de catre mass media la nivel local cand s-au dat amenzi si intr-un mod, sa spunem exagerat, dar toata aceasta cuantificare la sfarsitul lunii mai va fi analizata si destinatia acestor sume, ca sa stie toti cei care au platit amenzile, banii lor se vor duce in sistemul medical”, a subliniat ministrul.

Citeste si articolul :   Legea alaptatului in public a fost adoptata. Ce amenzi primesc cei care discrimineaza mamele

Amenzi mai mari prin Ordonanta de Urgenta nr. 34/2020

Prin Ordonanta de Urgenta nr. 34/2020 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 1/1999 , Guvernul a majorat nivelul amezilor fizice si juridice.

Pentru persoanele fizice, amenzile au crescut de pe 3 aprilie la 2.000 si respectiv 20.000 de lei, fata de 100 si 5.000 cat erau initial. Pentru persoanele juridice, amenzile au crescut de la 1.000 la 10.000 de lei, maximul fiind de 70.000 de lei. Amenzile achitate in termen de 15 zile de la data inmanarii procesului verbal se reduc la o jumatate din cuantumul amenzii aplicate de agentul constatator.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.