Plantarea si cultivarea afinelor: ingrasaminte, sol, sfaturi de ingrijire

Pentru o crestere si o recolta buna a afinelor, este important sa stiti cum sa pregatiti corect solul si ce fel de ingrasaminte sa utilizati.

Beneficiile afinelor:

Afinele sunt foarte bogate in vitamine si substante active. Acestea contin: zinc, cupru, mangan si vitamine precum: A, C si E.

Exista mai multe soiuri de afini: Elliot, Brigitta, Chandler, Spartan, Duke etc.

Publicitate

Afinele pot avea rod timp de 50 de ani daca solul este pregatit corespunzator. Fertilitatea palntei depinde de calitatea solului.

Distanta nu trebuie sa fie mai mare de 1 m, iar intre randuri de 1,5 m. Se pot planta tulpinele care au 2 ani, dar vor da roade in al treilea an. Fructele se coc in iulie, august si va puteti bucura de fructe proaspete timp de 3-4 saptamani.

Publicitate

Afinele adora umiditatea, de aceea multe cresc in padure. Prin urmare, umiditatea trebuie mentinuta la 60-70 %, in lunile calduroase, trebuie udate in fiecare zi.

Citeste si articolul :   Cum se pastreaza telina proaspata tot anul. Sfaturi pentru crestere si ingrijire

In ceea ce priveste ingrasamintele, afinele trebuie alimenatate cu fosfor, azot si potasiu. Este important ca ingrasamantul sa intre 3-4 cm in sol, de aceea este recomandat ca imediat dupa ce se aplica ingrasamantul sa se si ude planta.

Ingrijirea este destul de usoara, trebuie indepartata iarba care creste pe langa radacina si trebuie taiate frunzele uscate.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.