Arafat, o noua avertizare pentru romani: “Acest lucru nu se poate face”

Raed Arafat transmite ca in Romania nu s-a ajuns inca la faza in care oamenii sa fie relaxati si sa spuna ca totul a trecut. Oamenii trebuie sa poarte masti de protectie, pentru ca nu se stie cine e infectat si cine nu, a afirmat Arafat.

Intrebat la Digi24 ce mesajul are pentru romani, Arafat a raspuns: „S-a vazut ca majoritatea a stat acasa si in familie, dar au mai fost si situatii in care au fost incalcate recomandarile. Inca nu am ajuns la faza in care sa fim relaxati si sa spunem ca totul a trecut. Pot sa mai apara focare. Mai avem de asteptat. Noi speram ca 15 mai sa ramana data in care luam decizia de a incepe relaxarile, dar daca situatia se inrautateste, va dati seama ca acest lucru nu se poate face”.

Daca nu sunt respectate regulile de igiena si de distantare sociala, poate urma o crestere a cazurilor, regionala sau nationala, a afirmat Arafat.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: E oficial. Florin Citu a anuntat ca se amana plata impozitelor pana la 30 iunie. Se ia in calcul si o solutie pentru cei care au rate la banci

Potrivit acestuia, romanii inca nu se pot relaxa.

Publicitate

De asemenea, acesta a reiterat ideea ca oamenii trebuie sa poarte masti, pentru ca nu se stie cine e infectat si cine nu.

Intrebat, de asemenea, de ce nu se fac mai multe teste, Arafat a raspuns ca numarul testelor a crescut semnificativ, iar aceste demers la Ministerul Satatatii este „in curs de realizare”.

In ce priveste o eventuala noua ordonanta de urgenta, Arafat a spus ca e posibil sa apara, in cazul in care vor fi focare in dezvoltare.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.