Ziua de 11 mai este o “etapa importanta”, dar nu inseamna revenirea la normalitate

Ziua de 11 mai va fi o etapa importanta in relaxarea restrictiilor antiepidemice, dar nu va marca revenirea la o viata normala, afirma presedintele Frantei, Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

“11 mai va fi o etapa importanta, dar nu va fi trecerea de la starea actuala la o viata normala. Va fi o reluare a activitatilor pe care va trebui sa o organizam, o monitorizare pe care va trebui sa o continuam”, a declarat presedintele Frantei.

“Este prematur sa va spun ca s-a incheiat criza. Vom intra intr-o noua etapa si vom continua sa avansam. 11 mai va fi o etapa, vor urma altele”, a precizat Emmanuel Macron.

Publicitate

Premierul Frantei, Edouard Philippe, a anuntat, marti dupa-amiaza, un plan de relaxare a masurilor antiepidemice incepand din 11 mai. Conform planului, gradinitele si scolile elementare se vor redeschide in Franta pe 11 mai, pe baza de voluntariat. Pe 18 mai vor putea fi deschise si scolile generale in regiunile in care gradul de contagiere este redus. Scolile profesionale si liceele ar urma sa reia cursurile la inceputul lunii iunie. In clase vor putea fi cel mult 15 elevi, iar, alternativ, va fi mentinut invatamantul online. Activitatile de lucru de la distanta trebuie mentinute “oriunde este posibil acest lucru”, a spus premierul Frantei.

Toate unitatile comerciale, cu exceptia restaurantelor si cafenelelor, se vor redeschide pe 11 mai. Cafenelele, barurile si restaurantele s-ar putea redeschide dupa 2 iunie. Bibliotecile si muzeele se vor redeschide pe 11 mai.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.