Filmele lansate exclusiv online vor fi eligibile, anul acesta, pentru Oscar

Lungmetrajele lansate exclusiv online vor fi eligibile pentru Oscar, dar numai anul acesta, a anuntat Academia de film americana, organizatoarea prestigioasei gale, in contextul crizei provocate de pandemie, care a afectat grav industria cinematografica.Eligibilitatea la premiile Oscar a devenit o chestiune majora in contextul in care recomandarile de distantare sociala au condus la anularea festivalurilor de profil si inchiderea cinematografelor.Anterior, pentru a fi eligibil pentru premiile Oscar, filmele trebuiau sa fie difuzate minimum sapte zile in cinematografe.

In prezent, filmele care aveau programata lansarea in cinematografe dar au fost facute disponibile pe serviciile de video on demand se pot califica pentru Oscar, inclusiv in categoria dedicata celui mai bun lungmetraj.Dawn Hudson, CEO al Academiei de film americane, a declarat ca „s-au purtat discutii constante cu toate partile din comunitate, de la studiouri de productie la realizatori de film si proprietari de cinematografe” pentru a lua o decizie in sprijinul tuturor.

„Vom fi flexibili cu regulile anul acesta, pentru ca intelegem ca este o situatie devastatoare si fara precedent”, a mai spus Hudson.Academia a mai transmis, totusi, ca, in momentul in care vor fi redeschise cinematografele, exceptiile de la reguli nu vor mai fi aplicate.Multe dintre cinematografele din SUA ar putea sa se redeschida in iunie sau iulie, potrivit Associated Press.Printre alte schimbari anuntate de Academia de film americana se numara noi reguli pentru coloana sonora, in care procentul minim de muzica originala trebuie sa fie de 60%, iar, in cazul francizelor si al continuarilor, de minimum 80%.

Citeste si articolul :   Banel Nicolita a divortat dupa sase ani de casatorie. Ce-i reprosa sotia sa, Cristina

De asemenea, cele doua categorii dedicate sunetului, mixaj si montaj, vor fi unite, urmand sa fie oferit un premiu pentru excelenta in domeniu.Cea de-a 93-a editie a galei Oscar va avea loc la Los Angeles, pe 28 februarie 2021.Anul acesta, lungmetrajul sud-coreean „Parasite”, de Bong Joon Ho, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film.La inceputul acestei luni, Academia de film a donat 6 milioane de dolari pentru a sprijini personalul vulnerabil din industrie pe timpul crizei.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.