Alerta meteo imediata. Vremea se schimba radical. Advertisment de furtuni de la ANM

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat cu putin timp in urma cum va fi vremea in Romania. Dupa zilele precedente in care au fost inregistrate temperaturi ridicate pentru aceasta perioada, lucrurile se vor schimba. Prin urmare, ANM a emis o atentionare de vreme rea pentru toata tara. Meteorologii spun ca sunt asteptate, ploi torentiale, furtuni si vijelii in urmatoarele zile. Vremea rea va persista si la inceputul lunii viitoare.

In prima parte a zilei, temperaturile vor fi foarte ridicate in majoritatea judetelor din tara. In cea de-a doua jumatate a zilei, vremea se va schimba si va deveni instabila.

Informarea de vreme rea este valabila in intervalul 29 aprilie, ora 12:00 – 30 aprilie, ora 22:00. Vor fi o serie de fenomene extreme in majoritatea tarii din cauza instabilitatii termice ridicate.

“In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica ce se va manifesta prin averse, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si izolat caderi de grindina. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi punctiform, in perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.”, ne avertizeaza meteorologii.

Precipitatiile vor fi torentiale. Se vor inregistra cantitati de apa destul de mari. Pe de alta parte, exista si posibilitatea ca izolat sa fie inregistrate grindina. Pe arii restranse vor fi vijelii, cu precadere in sud-est. Vantul va avea intensificari asociate ploilor.

Cu toate acestea, temperaturile vor fi foarte ridicate si in acest context, cu o maxima de 28 grade Celsius. Temperaturile vor cobori usor in nordul litoralului, ajungand si la  14 grade Celsius.

In majoritatea regiunilor tarii, vor cadea precipitatii. Avertizarea va fi valabila si in primele zile ale lunii mai, care vor fi ploioase.

 

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.