Strigator la cer: Batrani tinuti la subsol, in camere fara ferestre si in mizerie, intr-un azil ilegal din Craiova

Un numar de 22 de batrani, internati intr-un azil din Craiova, sunt tinuti in conditii insalubre. Angajatii DSP Dolj au descoperit, marti, ca azilul functiona ilegal, in 2018 activitatea acestuia fiind suspendata in urma unui control al reprezentantilor aceleiasi institutii.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, cei 22 de seniori erau cazati in camere mici, murdare, fara apa calda. Unii dintre ei locuiau la subsolul cladirii, in incaperi fara ferestre si cu grup sanitar comun.

„Nu se practica curatenia, nu se practica dezinfectia. S-au gasit cateva produse dezinfectante cu termen de valabilitate expirat.(…) Iluminatul este necorespunzator. Sunt dormitoare si la subsol, fara ferestre si fara grupuri sanitare pe fiecare camera. Nu se asigura apa calda necesara. Toata unitatea este neigienizata”, a declarat Valeria Andreescu, director executiv DSP Dolj

Cladirea pare o ruina si privita din exterior, cu tencuiala cazuta si geamuri sparte. In curtea interioara, printre mormane de gunoaie, sunt intinse rufe la uscat. Pentru toate aceste conditii, rudele seniorilor cazati aici platesc aproximativ 2200 de lei, lunar.

Caminul functiona ilegal, chiar in centrul Craiovei. In 2018, tot din cauza neregulilor descoperite, reprezentantii DSP au suspendat autorizatia de functionare. Patronul centrului neaga acuzatiile aduse de DSP Dolj.

Citeste si articolul :   ANM: Cod portocaliu de viscol si vant puternic. Care sunt zonele afectate

„Noi nu am avut probleme, nu am avut mortalitati, ceva…Sunt licente luate, sunt toate astea…Noi suntem in carantina”, spune patronul caminului

Pentru neregulile descoperite, DSP a amendat reprezentantii azilului cu 40 de mii de lei si a dispus ca in urmatoarele zile varstnicii sa fie luati acasa de rude sau sa fie mutati in alte centre.

Autor