Presedintele Braziliei are coronavirus

“Mica gripa”, cum numea Jair Bolsonaro, coronavirusul l-a lovit  in plin. Presedintele Braziliei a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, dupa ce a inceput sa aiba simptome, scrie BBC.

Bolsonaro, cel care a incercat sa sfideze in mod repetat gravitatea si amploarea pandemiei numind coronavirusul „doar o mica gripa”, a inceput sa aiba simptome, printre care febra, iar dupa testul facut in cursul zilei de luni, a fost confirmat pozitiv cu coronavirus.

“Toata lumea stia ca, mai devreme sau mai tarziu, va fi afectata o parte considerabila a populatiei. La mine, testul a iesit pozitiv”, a declarat Jair Bolsonaro, potrivit CNN.

Presedintele Braziliei a precizat ca se simte “foarte bine”, desi a avut febra 38 si este obosit. A declarat ca a inceput sa ia clorochina.

Publicitate

Presedintele Braziliei a participat la numeroase evenimente publice fara masca, chiar si atunci cand trebuia sa o poarte, porivit regulilor in vigoare. Duminica, cu o zi inainte sa fie testat, ministrul de Externe brazilian a postat o fotografie pe Twitter cu presedintele stand la o masa, fara masti si fara sa respecte vreo regula de distantare.

Brazilia este a doua cea mai afectata tara de pe mapamond – numarul infectarilor a depasit 1,5 milioane, iar numarul deceselor a depasit 65.000.

Brazilia devine a doua tara, dupa SUA, care depaseste pragul de un milion de infectari. Cresterea masiva a numarului zilnic de cazuri, neintalnita pana acum, arata gravitatea crizei din aceasta tara dar si pe de pe continentul sud-american.

Presedintele brazilian Jair Bolsonaro, un cunoscut adversar al masurilor de carantina si restrictie pentru stoparea coronavirusului, a spus in repetate randuri ca boala nu este decat o „gripa usoara”.

In trecut, el a facut flotari cu protestatarii anti-restrictii, a inlocuit ministrul Sanatatii cu un general loial lui, si a participat la mai multe proteste anti-restrictii si anti-carantina. Situatia din Brazilia este cu atat mai grava cu cat numarul infectarilor si deceselor zilnice se mentine ridicat de aproape o luna.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.