Prima tara care anunta ca a eliminat coronavirusul. Anuntul facut de autoritati

Noua Zeelanda a anuntat ca a oprit raspandirea comunitara a noului virus din China, coronavirusul a fost practic eliminat. Recent au aparut doar cateva cazuri noi. In total, mai putin de 1.500 de persoane au fost infectate si 19 dintre ele au murit. Tara a raportat doar un nou caz duminica.

Premierul Jacinda Ardern a spus ca practic, virusul a fost eliminat. Incepand de marti, vor fi aplicate noile masuri de relaxare sociala si economica.

Tot Prim-ministrul neozeelandez Jacinda Ardern a anunta, acum o saptamana ca Noua Zeelanda a „intrerupt lantul transmiterii” Covid-19. O mare victorie pentru tara sa.

Premierul a mentionat ca rata de transmitere a bolii a ajuns la 0,48, astfel ca un bolnav a infectat mai putin de o persoana.

Publicitate

Jacinda Ardern a multumit intregului popor pentru toate eforturile facute pentru a stopa „explozia necontrolata de Covid-19 in Noua Zeelanda”, citeaza The Guardian. Totodata a mai multumit oamenilor pentru ca au respectat toate masurile, facand astfel mult mai usoara munca autoritatilor.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, veste buna pentru romani

Noua Zeelanda are o populatie de aproximativ 5 milioane de locuitori.

Noua Zeelanda  este o tara insulara compusa din doua insule mari si mai multe insule mici, situate in sud-vestul Oceanului Pacific. Printre natiunile Pacificului de Sud, Noua Zeelanda are cea mai mare si cea mai industrializata economie si este a doua dupa Papua Noua Guinee ca populatie. Noua Zeelanda este notabila pentru izolarea ei, fiind separata de Australia, la Nord-Vest, prin Marea Tasmaniei (cca. 2000 km distanta).

Cei mai apropiati vecini sunt Noua Caledonie, Fiji si Tonga. Majoritatea populatiei este formata din descendentii europeni (Pakeha – in limbajul localnicilor), indigenii Maori fiind cea mai mare minoritate. Non-Maori polinezieni (samoanii) si populatia asiatica constitue de asemenea minoritati importante, in special in orase.

Oficial, Elisabeta a II-a a Marii Britanii este Regina Noii Zeelande si este reprezentata in tara de Guvernatorul General al Noii Zeelande (functie non-politica).

Puterea politica este detinuta de Primul Ministru care este conducatorul guvernului in Parlamentul Noii Zeelande, ales democratic. Monarhia Regatului Noii Zeelande include Insulele Cook si Niue, care sunt total auto-guvernate, Tokelau, care se transforma in forma auto-guvernata, si Colonia Ross pe care Noua Zeelanda o revendica in Antarctica.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.