Presedintele Klaus Iohannis, anunt de ultima ora: Ce se intampla cu varstnicii incepand de astazi

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca persoanele peste 65 de ani vor avea mai mult timp pentru a iesi din casa.

Persoanele care au peste 65 de ani vor putea iesi din case, incepand de azi, intre orele 7 – 11 si 19-22, a anuntat presedintele Klaus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat o noua ordonanta militara care urmeaza sa fie adoptata luni, in asa fel incat regula potrivit careia persoanele peste 65 de ani pot iesi doar intre orele 11-13 sa fie relaxata.

Noua ordonanta va permite persoanelor care au peste 65 de ani sa iasa din case in doua intervale orare zilnice: 7-11 si 19-22.

Publicitate

Astfel, varstnicii pot iesi din case pentru cumparaturi sau pentru a face miscare.

Klaus Iohannis:

– O a doua tema: persoanele peste 65 de ani, care momentan pot iesi doar intre 11-13. Avand in vedere ca vremea se incalzeste, incepand de astazi, acest interval se va schimba. Vor avea la dispozitie 2 intervale zilnice: 7-11 dimineata, 19-22 seara.

Presedintele a anuntat ca gradinitele, scolile si universitatile nu se mai deschid pentru acest an scolar.

Citeste si articolul :   Restrictii in Cluj-Napoca si alte localitati din judet. Ce reguli trebuie sa respecte oamenii

– S-a decis ca pentru majoritatea elevilor, in acest an scolar, gradinitele, scolile si universitatile sa nu se mai deschida. Nu se va intoarce elevul fizic la cursuri. Anul scolar se va inchide pe 12 iunie, pana atunci va continua invatamantul la distanta. Pana pe 12 iunie, elevii vor avea mediile incheiate, cu notele pe care le au pana acum.

– Repet: gradinitele, scolile, universitatile nu se vor redeschide in acest an, ci in septembrie, cand incepe urmatorul an scolar.

– Elevii din clasele terminale vor putea reveni la scoala dupa 2 iunie, pentru a se pregati pentru examenele nationale. In aceasta situatie, normele de distantare pot fi respectate. Vor fi maxim 10 elevi in clase, vor sta maxim 3 ore si se vor pregati pentru examenele nationale.

– Examenele nationale se vor organiza asa cum au fost planificate, insa cu respectarea unor reguli stricte de distantare sociala.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.