Zi neagra in Spania. Numarul deceselor cauzate COVID-19 a crescut cu 30% in 24 de ore. 10% dintre medici sunt contaminati

Numarul deceselor cauzate COVID-19 in Spania a crescut cu 394 in ultimele 24 de ore, o majorare de aproape 30%, ridicand totalul la 1.720 de la inceputul pandemiei de coronavirus, a anuntat duminica Ministerul Sanatatii, potrivit AFP.

Numarul cazurilor de imbolnavire confirmate a crescut cu 3.646 de sambata si pana duminica, ajungand la 28.572, in contextul in care Spania, a doua cea mai afectata tara din Europa, si-a sporit capacitatile de testare.

Un numar de 2.575 de pacienti au fost declarati vindecati, insa 1.785 de persoane sunt la terapie intensiva.

Personalul din sanatate a platit un tribut greu in lupta impotriva pandemiei: 3.475 dintre membrii sai au fost contaminati, adica 10% din total, a declarat intr-o conferinta de presa Fernando Simon, directorul Centrului de Alerte Sanitare.

Publicitate

Cea mai grava situatie este in Madrid: 1.021 de morti, 10.000 de cazuri de infectare

Guvernul i-a mobilizat pe studentii aflati in ultimul an la medicina si asistenta medicala, precum si pe doctorii pensionati, pentru a face fata afluxului de bolnavi in spitale, dintre care unele sunt depasite de situatie.

Regiunea Madrid este de departe cea mai afectata, cu 1.021 de morti, si se apropie de 10.000 de cazuri de infectare, conform cifrelor ministerului, scrie digi24.ro

Armata a ajutat la transformarea pavilioanelor imense de la targul comercial de la Madrid in spital de campanie unde au fost transferati primii 200 de pacienti in noaptea de sambata spre duminica.

In final, acest spital ar urma sa gazduiasca 5.500 de paturi si ar deveni cel mai mare de acest tip din Europa.

Conform media spaniole, premierul Pedro Sanchez, care a afirmat sambata ca “valul cel mai dur” inca nu a venit, ar urma sa ceara duminica prelungirea cu 15 zile a starii de urgenta declarata sambata trecuta pentru doua saptamani.

De la 14 martie, cei 46 de milioane de spanioli sunt supusi unei izolari stricte si nu pot iesi din casa decat singuri si doar pentru a cumpara produse de prima necesitate si pentru a merge la serviciu acolo unde telemunca nu este posibila sau pentru a-si plimba scurt cainele.

Citeste si articolul :   Noi restrictii anti-Covid impuse de autoritati. Se inchid incepand din data de 7 octombrie

Potrivit lui Sanchez, sunt cele mai stricte masuri din Europa.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.