Galatenii cer ajutorul lui Dumnezeu. Rugaciune pentru ploaie, organizata de un preot

Un preot din judetul Galati a organizat o slujba pentru ploaie pe un camp situat in apropierea unei localitati. La rugaciune au participat ajutoarele preotului si primarul comunei. Oamenii spun ca doar Dumnezeu ii mai poate ajuta sa treaca peste perioada de seceta.

Slujba religioasa inedita s-a desfasurat duminica, pe terenul localitatii galatene Slobozia Conachi.

La rugaciunea sustinuta de preotul comunitatii au mai participat cinci persoane, dascali, consilieri si primarul comunei. Participantii aveau masti si manusi de protectie si au invocat ajutorul divinitatii pentru a invinge seceta cu care se confrunta de sapte luni.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, primarul comunei Emil Dragomir a spus ca rugaciunea a fost organizata deoarece regiunea se confrunta cu seceta severa si ca oamenii nu mai asteapta ajutor decat de la divinitate.

Publicitate

„A fost o rugaciune pentru ploaie. Rugaciunea s-a referit la faptul ca de 7 luni de zile, la noi si nu numai la noi, in marea majoritate a Moldovei nu a plouat deloc. Este o rugaciune in fata lui Dumnezeu, poate ne ajuta si o desfaca norii sa ne dea apa pentru culturile noastre”, i-a explicat corespondentului MEDIAFAX, primarul comunei Slobozia Conachi, Emil Dragomir.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: 1.029 de cazuri de COVID-19 in Romania. 94 de persoane au fost vindecate si externate

Prefectul judetului Galati spune ca seceta a provocat pagube uriase si ca recolta va fi compromisa in totalitate in zonele fara irigatii.

„Ce nu-i irigat, vorbim despre suta la suta. Din ce am vazut eu, am vazut culturi de lucerna, am vazut culturi de grau care trebuie intoarse”, a declarat pentru MEDIAFAX, prefectul judetului Galati, Gabriel Avramescu.

Autoritatile galatene vor infiinta o comisie care va verifica unde s-a irigat si daca sistemele de irigatii au fost intretinute corespunzator.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.